نقش لگوم ها در پایداری کشاورزی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AHCONF02_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 677
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بختیار لله گانی

استادیار، گروه علوم کشاورزی و محیط زیست، دانشگاه پیام نور، صنذوق پستی ۵۹۳۹۵ ۴۶۹۷ ، تهران، ایران

چکیده

کاربرد سنگین کودهای شیمیایی خصوصا کودهای حاوی نیتروزن به دلیل نیاز بسیار زیاد محصولات به آن، از جمله مسایل عمده در کشاورزی است. کود های شیمیایی علاوه بر وابسته نمودن مزارع، مشکلات عدیده ای در خاک، آب، گیاه و نیز دامها و حتی انسان از طریق مصرف محصولات و فرآورده های کشاورزی ایجاد مینمایند. در حالیکه، لگومها با تثبیت نیتروژن به راحتی و بدون هیچگونه آثار سوء، نیتروژن را در اختیار گیاه قرار می دهند و به خاک اضافه میکنند. این، علاوه بر مزایای متعدد دیگری است که این گروه از گیاهان قادر به انجام آن هستند. به همین دلیل، این پژوهش بر اساس آمارهای FAO به منظور بررسی وضعیت لگومها انجام شد. نتایج، نشان میدهد که نسبت سطح زیر کشت لگومها به غلات در جهان در طول 50 سال گذشته از روند افزایشی برخوردار بوده است. به طوریکه، این نسبت در سال 2012 در مقایسه با سال 1962، بیش از 90 درصد افزایش پیدا نموده است.

کلیدواژه ها

لگوم، پایداری، کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.