ارزیابی ریسک محیط زیستی احداث اسکله منطقه آزاد انزلی با استفاده از روش های تحلیل سلسله مراتبی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AHCONF02_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 371
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیلوفر عابدین زاده

دانشجوی دکتری علوم محیط زیست، عضو هیات علمی پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی،

شمیم مقدمی

کارشناس ارشد آلودگی محیط زیست، پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی،

پریسا احمدی

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری، پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی،

چکیده

ارزیابی ریسک زیست محیطی گامی فراتر از ارزیابی بوده و در آن علاوه بر بررسی و تحلیل جنبه های مختلف ریسک، ضمن شناخت کامل از محیط زیست منطقه تحت اثر، میزان حساسیت محیط زیست متاثر و همچنین ارزشهای خاص زیست محیطی منطقه نیز در تجزیه و تحلیل و ارزیابی ریسک منطقه درنظر گرفته میشود.جهت انجام این مطالعه ابتدا با استفاده از بازدید میدانی فعالیت هایی که منجر به بروز ریسک در عملیات ساخت اسکله بندر کاسپین شده ،شناسایی و به منظور استخراج ریسک های حایز اهمیت از پرسشنامه متخصصان(دلفی) استفاده گردید. در نهایت از بین ریسک های شناسایی شده 10 ریسک محیط زیستی جهت الویت بندی انتخاب گردید.پس از شناسایی ریسک ها شاخص های احتمال وقوع،شدت ریسک و حساسیت محیط پذیرنده به عنوان معیارهای الویت بندی ریسک انتخاب گردید. جهت تعیین احتمال وقوع ریسک از روش تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی و نرم افزارECPRO 2000، جهت تعیین نمرات شدت ریسک از راهنماهای روش تحلیل مقدماتی خطرات و جهت تعیین مقادیر مربوط به حساسیت از متون رفرنس استفاده گردید.پس از تعیین شاخص ها از نرم افزار تاپسیس جهت الویت بندی ریسک ها استفاده گردید.نتایج الویت بندی ریسک های مورد مطالعه نشان داد بیشترین میزان ریسک مربوط به افزایش کدورت ،تغییر شکل بستر وآلودگی آب به ترتیب با اوزان 0/938، 0/898و0/662می باشد.

کلیدواژه ها

ارزیابی ریسک محیط زیستی، اسکله, AHP ،TOPSIS

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.