بررسی جرم شناختی جرایم و تخلفات سردفتران از علت شناسی تا پیشگیری
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنفرانس سالانه پژوهش در علوم انسانی و مطالعات اجتماعی
- کد COI اختصاصی: ACHSCONF01_200
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3323
نویسندگان
دفتریاراول دفترخانه ۱۳۱۸ تهران
عضو هیات علمی دانشگاه قم
چکیده
یکی از مهمترین مراجع تنظیم اسناد رسمی دفاتر اسناد رسمی می باشند ، که در این راستا، تکالیف ، وظایف ومسیولیتهایی را نیز بر عهده دارند. به جهت ایجاد تعاملات بیشتر و افزایش ضریب اطمینان افراد جامعه به دفتر اسناد رسمی باید به مسیولیت کیفری سردفتران وراههای پیشگیری از آن توجه ویژه نمود . بی تردید، مطالعه و بررسی زوایای مختلف این مقوله؛ امری مهم وضروری می باشد .دراین پژوهش به دلیل اهمیت موضوع باروش توصیفی-تحلیلی وبابهره گیری ازمنابع کتابخانه ای و پرسش نامه به بررسی و شناخت جرایم و تخلفات سردفتران از منظر علت شناسی و پیش بینی ساز و کارهای مناسب جهت مقابله با آن می پردازیم. نتیجه تحقیق حاکی از این است که نظام ثبتی ایران به لحاظ وجود خلاءهای قانونی و به روز نبودن قوانین ،با نواقص و کاستی هایی در حوزه مسیولیت کیفری سردفترانوعدم حمایت از این صنف ، نتوانسته است آنچنان که باید در زمینه بازدارندگی از جرایم و تخلفات موفق عمل نماید. البته امروزه با اعمال قانون ثبت الکترونیک از بسیاری از جرایم سهوی ناشی از اشتباهات ممانعت به عمل آمده است اما جرایم و تخلفات ناشی از مشکلات مالی در راستای ازدیاد دفاتر و کم شدن اسناد و اوضاع بد اقتصادی در ایام تحریم ایران ، همچنان باقی است . نظام حقوقی ایران درمقابله با جرایم و تخلفات سردفتران از پیشگیری غیرکیفری بیش از پیشگیری کیفری استفاده نمودهاست. از این رو به نظر می رسدتوجه بیشتر به سازو کارهای پیشگیری غیر کیفری می تواند در حل این معضل موثرتر باشد.کلیدواژه ها
دفتر اسناد رسمی ، سردفتر ، دفتریار، مسیولیت کیفری ، تخلف انتظامیمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر بخشی آموزش غنی سازی روابط زوجین در کاهش مشکلات زناشویی زوجین شهر بوشهر
- نقش عوامل اجتماعی، ورزش، و هنر در بازتوانی زنان مطلقه قربانی خشونت خانگی و اعتیاد
- خودتنظیمی در بزرگسالان مبتلا به اختلال انفجاری متناوب و سابقه اقدام به خودکشی یک مرور نظام مند
- آسیبهای اجتماعی و آموزشی در نظام آموزشی و روش های پیش بینی و پیشگیری
- نظامهای آموزشی و مدیریت آسیبهای اجتماعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.