وضعیت میکروبی چاههای شرب روستایی شهرستان رومشگان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوماهنامه هوزان، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_HOZAN-2-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 447
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ادریس حسین زاده

گروه بهداشت محیط، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

ثریا فاضلی

گروه بهداشت محیط، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

حدیث مرادی زاده

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد

بهرام کمره ای

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد

چکیده

مقدمه و هدف: آب های زیرزمینی از مهمترین منابع آبی برای تامین آب شرب شهرها و روستاها محسوب می شوند. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت میکروبی آب چاههای تامین آب مصارف شرب و عمومی موجود در روستایی شهرستان رومشگان بوده است. روش بررسی: این مطالعه توصیفی-مقطعی در سال 93 انجام گرفت. نمونه برداری با استفاده از بطریهای استریل انجام گرفت و کیفیت میکروبی به روش MPN )محتملترین تعداد کلیفرم( و روش استاندارد تست IMVIC بررسی گردید. عمل نمونه برداری، انتقال به آزمایشگاه و آنالیز نمونه ها به روش کتاب روشهای استاندارد آزمایش آب و فاضلاب تعیین شد. یافتهها: بر اساس نتایج به دست آمده 27 چاه آلوده به اشرشیاکلی، 24 چاه آلوده به کلبسیلا پنومونیا، 24 چاه آلوده به کلبسیلا اوکسیتوکا، 21 مورد آلوده به انتروباکتر، 36 مورد آلوده به سیترو باکتر فروندی، 34 مورد آلوده به سیترو باکتر کاسری بودند و تنها سه مورد از چاهها عاری از هرگونه عامل میکروبی بوده است. نتایج مربوط به سنجش دما و pH نشان داد pH همه نمونه ها در حد استاندارد قرار دارد و هدایت الکتریکی 951 میکروزیمنس بوده است. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه مشخص نمود که آلودگی میکروبی آب چاههای مورد مطالعه خیلی زیاد است. بنابراین مصرف و نوشیدن آب این چاههای خانگی میتواند سلامت مصرف کنندگان را تهدید کند و موجب بروز بیماریهای منتقله از آب شود. سازمانهای تامین کننده آب باید اقدامات لازم جهت گندزدایی مناسب، آموزش مصرف کنندگان و بررسی کیفیت میکروبی جهت جلوگیری از شیوع بیماری را به عمل آورند

کلیدواژه ها

MPN ، آزمون ایمویک، کیفیت آب، چاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.