نقدی بر نظرات فایرستون در مقاله تناقض در آموزه های قرآنی جنگ وراهکارهای حل آن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوفصلنامه آموزه های قرآنی، دوره: 16، شماره: 26
  • کد COI اختصاصی: JR_QURN-16-26_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 501
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده محمدزاده شهرآبادی

دانشجوی دکتری علوم قرآن و حدیث دانشگاه مذاهب اسلامی تهران

زینب السادات حسینی

دانشیار دانشگاه مازندران

چکیده

فایرستون اعا می کند که آیات جهاد تناقض دارند؛ زیرا روش های مختلفی راپیشنهاد کرده اند. او با تکیه بر نظریه تکاملی تدریجی جنگ که خود از منظرعالمان مسلمان ترسیم کرده، بر این باور است که به رغم استفاده آنان از روایات اسباب نزول و نسخ، این روایات به علت ناسازگاری، امکان بازسازی ترتیب زمانی آیات را ندارند و در اثر تناقض بین آیات، دو گروه صلح طلب و جنگ طلب با تمسک به یک دسته آیات در جامعه نبوی به وجود آمدند. این مقاله با روش توصیفی تحلیلی و تکیه بر سیاق و تاریخ سامان یافته و این نتایج به دست آمده است: با اعتقاد به نظریه سیر تکاملی آیات جهاد و نیز بدون اعتقادبدان، آیات جهاد با یکدیگر تنها تعارض ظاهری دارند که از طریق جمع عرفی قابل حل است و نیز مستند گروه ها آیات نبوده و عدم اتفاق نظر مفسران در تفسیر آیات، دلیلی بر اثبات تناقض در آن ها نخواهد بود

کلیدواژه ها

آیات جهاد، فایرستون، تناقض، نسخ، اسباب نزول، شواهددرونی آیات، تاریخ گذاری قرآن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.