راهکارهای افزایش سهم تلویزیون در سبد مصرف رسانه ای مخاطبان با استفاده از ظرفیت های پهن باند

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات رسانه های نوین، دوره: 2، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_NMS-2-8_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالعلی علی عسکری

دانشیار دانشکده ارتباطات و رسانه، دانشگاه صداوسیما

سیاوش صلواتیان

استادیار دانشکده ارتباطات و رسانه، دانشگاه صداوسیما (نویسنده مسیول)

محمدحسین اقبال دوست

دانشجوی دکتری مدیریت رسانه، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات

چکیده

جایگاه تلویزیون که تا پیش از این بیشترین سهم را در سبد مصرف رسانه ای مخاطبان داشت، حالا با تحولات سریع حوزه رسانه های نوین به جد در معرض تهدید است . هدف اصلی مقاله حاضر شناسا یی راهکارهایی برای استفاده از ظرفیت های پهن باند در ارتقای جایگاه تلویزیون در سبد مصرف رسانه ای مخاطبان است . برای شناسایی این راهکارها با استفاده از روش دلفی کلاسیک به خبرگان حوزه علوم ارتباطات و متخصصانی که در زمینه رسانه های بر بستر پهن باند خبرگی نظری و یا تجربی داشتند، رجوع شد . 21 نفر از ایشان با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. در این پژوهش دلفی در سه دور اجرا شد که در مرحله اول از طریق روش مصاحبه عمیق و در مراحل بعدی به کمک پرسشنامه محقق ساخته اطلاعات مورد نیاز گردآوری شد. نهایتا اعضای پنل دلفی درباره 21 راهکار که در 5 بخش ((محتوایی)) و ((مدیریتی)) و ((تکنیکی)) و ((خط مشی گذاری)) و ((تجاری- اقتصادی)) طبقه بند شده بو دند، به اجماع نظر رسیدند . از مهم تر ین راهکارهای محتوایی شناسایی شده می توان به ((تولید محتوای مختص فضای مجازی)) و (( تغییر در مدل خبررسانی)) از مهم ترین راهکارهای مدیریتی به ((مخاطب شناسی بستر پهن باند)) و ((ارتقای سطح سواد رسانه ای کاربران)) از مهم تر ین راهکارهای تکنیکی به ((تحول در حوزه آرشیو)) و ((استفاده از ظرفیت بازخوردگیری برای و اکاوی ویژگی های کاربران)) از مهم ترین راهکارهای خط مشی گذاری به ((تنظیم مقررات روشن)) و ((تعامل بازیگران حوزه پخش فراگیر صوت و تصویر در فضای مجازی)) و از مهم ترین راهکارهای تجاری - اقتصادی به ((خلق ارزش افزوده برای فروش محصولات بیشتر)) و ((ایجاد بستر مناسب برای فروش محصولات)) اشاره کرد.

کلیدواژه ها

پهن باند، پخش فراگیر، رسانه های نوین، مصرف رسانه ای، تلویزیون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.