بررسی عملی بودن، اعتبار و روایی مقیاس سنجش کارآفرینی مدیران
- سال انتشار: 1383
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت
- کد COI اختصاصی: IRIMC02_060
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1674
نویسندگان
موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی
چکیده
با گسترش روزافزون فناوری از یک سو و افزایش تقاضای کار از سوی دیگر، حضور کارآفرینان به عنوان یک استراتژی نوین در سازمان ها برای دستیابی به نوآوری و استفاده از فرصت ها برای موفقیت رشد و بقای سازمان اهمیت ویژه ای دارد. از آنجا که امکان ارزیابی و مقایسه نتایج پژوهش ها دشوار و گاهی غیر ممکن است، لازم است از طریق تهیه ابزاری با اعتبار و روایی کافی، عوامل سازنده کارآفرینی شناسایی و متغیر کارآفرینی در هر یک از ابعاد تشکیل دهنده آن اندازه گیری و راهی برای تقویت سازه کارآفرینی فراهم گردد سیاهه ابتدایی براساس صفات مدیران کارآفرین و غیر کارآفرین تهیه و در دو مرحله در اختیار متخصصان قرار گرفت و با تغییراتی که در ماده های آن انجام شد پرسشنامه نهایی 122 ماده ای با چهارگزینه برای پاسخ به پرسشها: (1- آیا بین سوالهای مقیاس سنجش کارآفرینی هماهنگی وجود دارد؟ 2- آیا مجموعه سوالهای مقیاس کارآفرینی از اعتبار و روایی کافی برخوردار است؟و 3- مجموعه سوالهای سنجش مقیاس کارآفرینی از چه عواملی اشباع است؟) تهیه، که پس از تایید روایی با اعتبار 85/0 پرسشنامه هایی تهیه و در سطح مدیران یکی از سازمانهای دولتی اجرا شد. داده ها از طریق اجرای تحلیل عاملی بررسی و ماتریس همبستگی سوالها تعیین و مفروضه های تحلیل عاملی به صورت دترمینان ماتریس همبستگی برابر 00012/0 و مخالف صفر و KMO(کفایت نمونه برداری) برابر 847/0 و تست آزمون بارتلت برابر 615/15715 در سطح معناداری کمتر از 001/0 اعمال گردید. نتایج حاصل از اجرای نهایی نشان میدهد که 1/51% از واریانس کارآفرینی توسط 8 عامل به ترتیب: سخت کوشی (9/15%) ریسک پذیری (5/7%) سیالی (7/6%) تحمل ابهام یا عدم قطعیت (4/5%) تلاش برای موفقیت (4/4%) انعطاف پذیری (3/4%) درونی بودن (7/3%) و اعتماد بنفس (3/3%) تبیین می شود.کلیدواژه ها
کارآفرینی، اعتبار، رواییمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی سطح سواد فناوری اطلاعات هنرآموزان هنرستان های شهرستان مرند
- بررسی سطح سواد فناوری اطلاعات موردنیاز هنرآموزان
- شناسایی عوامل موثر روانشناختی برایجاد رفتارهای اضطرابی
- بررسی اثر گذاری قابلیت فناوری اطلاعات و ارتباطات و مدیریت ارتباط با مشتری مبتنی بر هوش مصنوعی بر عملکرد روابط و پایداری اجتماعی با تاکید بر نقش میانجی پویایی صنعت (مطالعه موردی: شرکت های بازرگانی استان مازندران)
- توانایی زنجیره تامین برای سیستم های تولید انعطاف پذیر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.