عملکرد آبشکن ها در روند تغییرات خط ساحل

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری دریا، دوره: 18، شماره: 69
  • کد COI اختصاصی: JR_MSTJ-69-69_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد واقفی

استادیار سازه های هیدرولیکی، گروه مهندسی عمران، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر

نرگس مقدسی

مربی، گروه فنی مهندسی، دانشگاه پیام نور

چکیده

کنترل فرسایش در مناطق ساحلی، امری ضروری میباشد. در نزدیکی نیروگاه اتمی بوشهر منطقه ساحلی لیان که دارای چشم اندازهای طبیعی زیبایی است،در حال تخریب میباشد.هدف از این تحقیق بررسی عملکرد سازه آبشکن درمنطقه است. با استفاده از نرم افزار MIKE21، نوار ساحلی لیان مدل سازی شده و به روش سعی و خطا سازه های آبشکن با طولهای متفاوت در مکانهای مختلف از سایت قرار داده شده و میزان رسوب گذاری و فرسایش در هر حالت مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج این تحقیق بیانگر این است که استفاده از آبشکن به عنوان سازه حفاظت ساحلی، اگر با مطالعه دقیق انجام نشود، می تواند اثرات مخربی در پایین دست سازه ایجاد کند. طول آبشکنها و محل ونحوه قرارگیری آنها نسبت به خط ساحل و یکدیگر، بر رسوب گذاری و فرسایش منطقه و حجم آن تاثیر دارد.مدلسازی کمک میکند که با توجه به نوع کاربری منطقه سازه مناسب و محل آن انتخاب شود. بعنوان مثال در نقطه 150 از خط نوار ساحلی پس از قرار دادن دو سازه آبشکن به طول 500 متر، پس از 20 سال تقریبا 120 متر فرسایش رخ خواهد داد. در حالتی که با افزایش طول آبشکن به 850 متر میزان فرسایش این نقطه به 23 متر خواهد رسید. در نقطه 85 از نوار خط ساحل پس از قرار دادن دو سازه آبشکن به طول 500 متر، با گذشت 20 سال تقریبا 275 متر رسوبگذاری خواهیم داشت. اگر طول آبشکن به 850 متر افزایش یابد، 258 متر رسوبگذاری داریم.

کلیدواژه ها

فرسایش، رسوب،سازه حفاظت ساحلی، آبشکن، نرم افزار MIKE21

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.