تاثیر سرعت و فاصله بین دو نیم بدنه بر مقاومت موج سازی شناور کاتاماران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری دریا، دوره: 16، شماره: 64
  • کد COI اختصاصی: JR_MSTJ-64-64_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 500
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد دهقانی سلطانی

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک

محسن گودرزی

دکترای مهندسی مکانیک، استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی سینا

حفیظ الله بنی اسد

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک

چکیده

در این بررسی از یک روش المان مرزی بر اساس تیوری جریان پتانسیل خطی برای حل میدان جریان با سطح آزاد برای بدست آوردن فاصله بهینه بین دو نیم بدنه ی شناور کاتاماران که با سرعت ثابت در آبهای ساکن در حال حرکت می باشد، استفاده می شود. اثرات سرعت و فاصله ی بین دو بدنه کاتاماران روی تداخل امواج و مشخصه های هیدرودینامیکی آنالیز شده است و برای اعتبارسنجی کد کامپیوتری نوشته شده، مقاومت موج سازی با نتایج عددی دیگران مقایسه شده است. نتایج عددی نشان میدهند که پروفیل موج در سطح داخلی بدنه شناور کاتاماران، بزرگتر از سطح بیرونی بدنه می باشد. این تفاوت به طور کلی ناشی از اثرات تداخل امواج در بین دو نیم بدنه شناور کاتاماران می باشد. نکته قابل توجه در مقایسه پروفیل های موج در سطح داخلی بدنه این است که با افزایش سرعت جریان اندازه ی اولین برآمدگی سطح آب روی سطح داخلی بدنه کاتاماران کاهش می یابد. اما با افزایش سرعت فاصله ی بین اولین برآمدگی و فرو رفتگی افزایش می یابد. همچنین می توان نتیجه گرفت که در سرعت های بالا، اثر تداخل بین دو نیم بدنه شناور کاتاماران برای نسبت فاصله بین دو بدنه (4/. SL2) و بالاتر کم میشود و در نتیجه در این حالت، اثر تداخل امواج تاثیر کمتری دارد. نتایج عددی این پایان نامه می تواند به طور مستقیم در طراحی شکل بدنه شناور کاتاماران به منظور کاهش مقاومت شناور و افزایش کارآیی آن استفاده شود. تمام مراحل حل عددی این مسیله با استفاده از نرم افزار متلب کد نویسی شده است.

کلیدواژه ها

شناور کاتاماران، مقاومت موج سازی، جریان پتانسیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.