بررسی تاثیر بیش اعتمادی مدیران بر چسبندگی هزینه ها در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت و حسابداری، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMSA-3-1_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 680
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وهاب رستمی

دانشیار گروه حسابداری دانشگاه تهران

مهدی شعبان زاده

دانشجوی دکتری اقتصادکشاورزی دانشگاه تهران

امید خضری داشبلاغ

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری ،موسسه آموزش عالی تاکستان

چکیده

هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر چسبندگی هزینه ها بر بیش اعتمادی مدیران شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. به منظور سنجش چسبندگی هزینه ها مطابق با پژوهش آندرسون و همکاران ( 2003 ) و سجادی و همکاران ( 1393 )، از نسبت هزینه های اداری و فروش استفاده شده است. و جهت سنجش بیش اعتمادی مدیران از طریق محاسبه اختلاف سود پیش بینی شده هر سهم با سود واقعی آن محاسبه می شود. این پژوهش از نظر ماهیت و روش، توصیفی و از نظر هدف، یک پژوهش بنیادی بوده و از آنجایی که در پژوهش حاضر وضعیت موجود متغیرها با استفاده از جمع آوری اطلاعات، از طریق اطلاعات گذشته مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است، در ردیف مطالعات توصیفی و از نوع پس رویدادی گنجانده میشود. در مسیر انجام این پژوهش، یک فرضیه تدوین و 137 شرکت از طریق 1393 انتخاب شده و با مراجعه به صورتهای مالی آنان و نمونه گیری به روش حذف سیستماتک، برای دوره زمانی 5 ساله 1389 همچنین، گزارشات هیات مدیره ، اطلاعات لازم برای سنجش متیغرها، استخراج و آزمون های آماری بر روی آنها انجام گرفت. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش حاکی از این مطلب بود که چسبندگی هزینه ها بر بیش اعتمادی مدیران تاثیر مثبت و معنی داری دارد. نتایج حاصل از این پژوهش مطابق با پژوهش حیدری ( 1393) که به بررسی تاثیر عامل رفتاری اعتماد به نفس بیش از حد مدیریت بر چسبندگی هزینه های توزیع، فروش و اداری میباشد. نتایج حاکی از آن است که عامل رفتاری اعتماد به نفس بیش از حد مدیریت، موجب افزایش چسبندگی هزینه ها میشود.

کلیدواژه ها

چسبندگی هزینه، بیش اعتمادی مدیران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.