شیوع افسردگی و اضطراب در بیماران دیابتی مراجعه کننده به بیمارستان های طالقانی آبادان و ولیعصر خرمشهر در سال 1390

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه پرستاری دیابت زابل، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JDN-1-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 675
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نورالله طاهری

دانشجوی دکتری پرستاری، عضو هییت علمی دانشکده پرستاری آبادان، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران

حمید حجتی

دانشجوی دکتری پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علی آباد کتول، باشگاه پژوهشگران جوان، علی آباد کتول، ایران

مرضیه موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران پزشکی، دانشکده پرستاری مامایی، تهران، ایران

ارغوان افرا

کارشناس ارشد پرستاری، دانشکده پرستاری آبادان، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: افسردگی و اضطراب از اختلالات روانی شایع در جوامع انسانی به شمار میرود که میتواند بر روی پیش-آگهی بیماران دیابتی تاثیر قابل توجهی بگذارد. لذا این مطالعه با هدف شیوع افسردگی و اضطراب در بیماران دیابتی مراجعه کننده به بیمارستانهای طالقانی آبادان و ولیعصر خرمشهر در سال 1390 انجام شده است.مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی و نمونه گیری به روش نمونه در دسترس انجام گرفته است، حجم نمونه در این مطالعه شامل 102 نفر بیمار دیابتی مراجعه کننده به بیمارستان طالقانی آبادان و ولیعصر خرمشهر بوده است. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه بوده و از سه بخش اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه افسردگی بک و پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر تشکیل شده بود. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزارspss ویرایش17و آزمونهای آماری کای دو، t-test و آنالیز واریانس یکطرفه انجام شد.یافته ها: از 102 بیمار مبتلا به دیابت شرکت کننده در این مطالعه، 60/8 درصد مونث، 75 درصد متاهل، 45/1 درصد بی سواد، 54/5 درصد غیرشاغل، 87/3 درصد مبتلا به دیابت نوع دو، میانگین مدت ابتلا به دیابت 10/13±7/10 سال بودند. در این مطالعه 56/9 درصد دارای اضطراب متوسط و 42/4 درصد دارای افسردگی شدید بودند. نتایج نشان داد که بین افسردگی با وضعیت تاهل (01/0P˂، سطح تحصیلات (01/0P˂ و مدت ابتلا به دیابت (50/0P= و همچنین بین اضطراب با جنس (01/0P˂، وضعت تاهل (01/0P˂ و مدت ابتلا به دیابت (50/0P˂ از نظر آماری ارتباط معنی-داری وجود دارد.بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که میزان اضطراب و افسردگی در بیماران دیابتی شرکت کننده در این مطالعه بالا بوده که میتواند سلامت آنان را به مخاطره اندازد. با توجه به این موضوع، اهمیت وجود مراکز مشاوره و روان-درمانی در مراکز و کلینیکهای دیابت روشن میگردد.

کلیدواژه ها

افسردگی، اضطراب، بیماران دیابتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.