سال انتشار: 1391
کد COI مقاله: JR_IRLIP-1-1_002
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 353
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 24 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تبیین عوامل موثر بر شکل گیری قلمروهای ژیوپلیتیک جمهوری اسلامی ایران
چکیده مقاله:
رفتار سیاسی یک کشور در عرصه فرامرزی و جهانی برگرفته از ژیوپلیتیک و اهداف معطوف به آن است. شناخت ماهیت ژیوپلیتیک یک کشور به درک و تحلیل نوع رفتار و کنشهای ژیوپلیتیک آن کمک خواهد کرد. مقاله حاضر ویژگیها و خصوصیات ژیوپلیتیک جمهوری اسلامی ایران را مورد مداقه قرار داده و به دنبال پاسخ به این پرسش است که عوامل موثر در شکلگیری قلمروهای ژیوپلیتیک ایران کدامند در پاسخ، این فرضیه را مطرح کردهایم که شکل گیری قلمروهای ژیوپلیتیک ایران متاثر از مولفه هایی چون موقعیت جغرافیایی ، ایدیولوژی و منافع اقتصادی و فرهنگ سیاسی است که نمود عینی آنها در اسناد بالادستی و رسمی همچون قانون اساسی و منابع غیر رسمی تبلور یافته است. در این خصوص پرسشنامهای طرح و یکصد نفر از کارشناسان و صاحبنظران رشته جغرافیای سیاسی و ژیوپلیتیک در مورد میزان تاثیر این مولفه ها نظر دادهاند. یافته های تحقیق نشان میدهد که در شکلگیری قلمروهای ژیوپلیتیک ایران عامل ایدیولوژی بیشترین تاثیر و عامل منافع اقتصادی کمترین تاثیر را داشته است. همچنین یافتهها نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران 14 قلمرو شامل (1 جهان اسلام، (2 قلمرو شیعی، (3 قلمرو فرهنگ و تمدن ایران،(4 قلمرو خاورمیانه، (5 قلمرو خلیج فارس، (6 قلمرو کشورهای رقیب و معارض با آمریکا، (7 قلمروهای متخاصم با اسراییل، (8 قلمرو مستضعفان جهان (9 قلمرو جنبشهای آزادیبخش جهان، (10 قلمرو آسیای مرکزی، (11 قلمرو کاسپین، (12 قلمرو قفقاز، (13 قلمرو آسیای جنوبی و (14 قلمرو آمریکای لاتین است که در این میان از نظر ژیوپلیتیک، قلمرو شیعی بیشترین و قلمرو کاسپین کمترین اهمیت را در استراتژیها و کنشهای ژیوپلیتیک ایران دارد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا JR_IRLIP-1-1_002 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/704942/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:حافظ نیا، محمدرضا و احمدی پور، زهرا و بویه، چمران،1391،تبیین عوامل موثر بر شکل گیری قلمروهای ژیوپلیتیک جمهوری اسلامی ایران،https://civilica.com/doc/704942
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1391، حافظ نیا، محمدرضا؛ زهرا احمدی پور و چمران بویه)
برای بار دوم به بعد: (1391، حافظ نیا؛ احمدی پور و بویه)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- نقش و کاربرد اصول و تاکتیک های پدافند غیر عامل درمقابله باتهدیدات نظامی آینده
- نقش کوادکوپترها در اغتشاشات گام دوم انقلاب
- نقش کنترل فازی در سیستم mls برای فرود پهباد (شرایط بد آب و هوایی)
- نقش فرماندهی و کنترل در کاهش تهدیدات در حوزه تاکتیک و عملیات
- نقش تاثیرات دیپلماسی در آینده ی نظامی کشور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- فرایند کاربست قدرت نرم در سیاست خارجی (۱ . جمهوری خلق چین)
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «لایحه موافقتنامه همکاری در زمینه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری صربستان»
- روندهای جهانی و سناریوهای آینده در گزارش شورای اطلاعات ملی ایالات متحده (خلاصه راهبردی)
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «لایحه موافقتنامه سرویس های هوایی دوجانبه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت کشور کویت (اعاده شده از شورای نگهبان)
- سیر تطور کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها و مقایسه آن با ساختار پارلمان های دنیا
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.