شکست خواب و تحریک جوانه زنی بذر توق Xanthium strumarium L
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: فصلنامه علوم گیاهان زراعی ایران، دوره: 41، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_IJFCS-41-3_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 761
نویسندگان
استادیار، دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشجوی کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
استادپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده
به منظور ارزیابی برهمکنش عوامل محیطی نظیر دما (سرما و گرما)، شرایط نگهداری و نیز مواد تنظیم کننده رشد گیاهی بر شکست خواب بذر توق که در پاییز سال 1384 از مزارع کرج جمع آوری شده بود، آزمایشاتی انجام شد. بر اساس نتایج بدست آمده ، بذرهای تازه برداشت شده از گیاه مادری دارای خواب بودند. تلفیقی از پس رسی ، سرما و نوسانات دمایی منجر به افزایش معنی دار در تعداد بذرهای جوانه زده شد. به طوری که از مجموع تیمارهای آزمایشی ، بذرهای نگهداری شده در عمق 5 تا 7 سانتی متری خاک در شرایط طبیعی خاک به مدت 4 ماه و سپس انتقال آنها به سردخانه (دمای 2غ 5) به مدت سه ماه و در نهایت انتقال آنها به سطح خاک مزرعه به مدت 6 ماه (BcCS436) بالاترین درصد جوانه زنی به میزان 82.5 درصد را بدست آوردند. تلفیق سرما (دو ماه در دمای 2غ 5 درجه سانتی گراد) با اسید جیبرلیک تاثیر اندکی بر جوانه زنی بذر توق داشت . آبشویی ، شکاف پوسته بذر و تیمار بذرها با آب گرم باعث افزایش معنی داری در جوانه زنی نشدند. تیمار بذور با اتفن و خراش دهی با اسید سولفوریک 98 درصد هیچ تاثیری بر شکست خواب بذر توق نداشتند. در تمامی تیمارهایی که باعث شکست خواب شد، از دو بذر موجود در میوه توق تنها بذر بزرگتر جوانه زد و هیچ یک از تیمارهای مربوطه نتوانستند باعث تحریک جوانه زنی بذر کوچک تر شوند. ماهیت تیمارهایی که باعث شکست خواب شد، نشان از تاثیر عوامل فیزیکی و درونی بر خواب بذر توق داشتکلیدواژه ها
توق (.Xanthium strumarium L)، شکست خواب ، خراش دهی ، عوامل محیطی ، مواد تنظیم کننده رشد گیاهی .مقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.