مطالعه خواب بذر، دوره پس رسیدگی و مقاومت به جوانه زنی قبل از برداشت در ژنوتیپهای جو Hordeum vulgar L
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: فصلنامه علوم گیاهان زراعی ایران، دوره: 40، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_IJFCS-40-1_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 537
نویسندگان
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده
به منظور مطالعه خواب بذر، دوره پس رسی و مقاومت به جوانه زنی قبل از برداشت در جو تعداد57 ژنوتیپ هلندی (مخلوطی از ژنوتیپهای جو دو و شش ردیفه) به همراه دو رقم شاهد ایرانی گرگان و والفجر در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در دو تکرار در سال 1383 کشت گردید. صفات تاریخ خوشهدهی، گلدهی و مرحله رشدی زادکس 92 در طی فصل رشد یادداشتبرداری شدند و در مرحله رشدی زادکس 92 خوشهها جمعآوری شدند. آزمون خواب بذر در شرایط حرارتی c° 20 سانتیگراد و در 3 تکرار انجام گردید و درصد جوانهزنی و خواب بذر اندازه گیری شد. از بین 57 ژنوتیپ، 36 ژنوتیپ، به همراه دو رقم شاهد درصد جوانه زنی پایینی داشتند که نشاندهنده سطح خواب بالا میباشد. برای تعیین طول مدت خواب در بذر، آزمون دوره پس رسیدگی به مدت پنج هفته بر روی ژنوتیپهای خواب و ارقام شاهد در 3 تکرار انجام شد. اغلب ژنوتیپها در همان هفته اول در حدود 90 % جوانه زنی داشتند که این نشانگر خواب سطحی این ژنوتیپها میباشد و تعدادی از ژنوتیپها و ارقام شاهد نیز با گذشت زمان در طول 5 هفته و به تدریج خواب خود را از دست دادند. ارزیابی جوانه زنی روی خوشه نیز به دو روش نمره جوانه زنی (Score Sprouting (و شاخص جوانهزنی (Index Sprouting ( اندازه گیری شد. در هر دو روش ژنوتیپهای با سطوح بالای خواب بذر نسبت به جوانه زنی روی خوشه مقاومت بالایی نشان دادند.کلیدواژه ها
خواب بذر، جوانه زنی قبل از برداشت، جو، دوره پس رسیدگیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.