سرمایه اجتماعی حلقه مفقوده کیفیت زندگی (تحلیل جامعه شناختی رابطه سرمایه اجتماعی و کیفیت زندگی نمونه موردی مناطق روستایی شهرستان دورود)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پژوهشنامه مطالعات راهبردی در علوم انسانی و اسلامی، دوره: 2، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_HISS-2-10_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 407
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان خادم

دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی دانشگاه پیام نور. تهران – شرق. ایران

حسین محمدی بلبان آباد

کارشناس ارشد جامعه شناسی دانشگاه شیراز. ایران

چکیده

این مقاله بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی و کیفیت زندگی را در نواحی روستایی ایران مورد توجه قرارداده است. در این پژوهش با روش پیمایشی 370 نفر مورد بررسی قرار گرفتند و با استفاده از نظریاتوولکاک و نارایان در حوزه سرمایه اجتماعی و کیفیت زندگی به روش پیمایشی، به بررسی رابطه بینسرمایه اجتماعی و کیفیت زندگی روستاییان مورد تبیین قرار گرفته است. برای سنجش سرمایه اجتماعی نیزاز سنجه های اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی، ارتباط اجتماعی استفاده شده است. تحلیل آماریداده های این بررسی نشان میدهد که رابطه بین دو سازه سرمایه اجتماعی و کیفیت زندگی در سطحاطمینان 99 درصد معنیدار است. علاوه بر این سرمایه اجتماعی بر مبنای سه سنجه مشارکت اجتماعی،ارتباط اجتماعی و اعتماد اجتماعی 56 درصد تغییرات کیفیت زندگی را تبیین نموده است. همچنین، ازیافته های پژوهش، بررسی سرمایه اجتماعی پاسخگویان به تفکیک کیفیت زندگیشان می باشد که 68درصد افرادی که دارای سرمایه اجتماعی بالا بودند، کیفیت زندگی بالایی را هم گزارش داده اند. در اینجامعه، 75 درصد از افرادی که دارای سرمایه اجتماعی متوسطی بودند، کیفیت زندگی متوسطی همداشتند. در کل، با افزایش سرمایه اجتماعی، کیفیت زندگی هم بالا رفته است. . . بیشترین مولفه ای که درسرمایه اجتماعی تاثیرگذار است، میزان ارتباط روستاییان با افراد دیگر است که این ارتباطات بیشتر متعلقبه گروه های نخستین مانند خانواده، خویشاوندان و دوستان است.

کلیدواژه ها

کیفیت زندگی، سرمایه اجتماعی، وولکاک و نارایان و. .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.