اثر مهاجرت بر رفتار باروری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پژوهشنامه مطالعات راهبردی در علوم انسانی و اسلامی، دوره: 2، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_HISS-2-10_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 811
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا زندکریمی

دکترای جزا و جرم شناسی دانشگاه پردیسان. ایران

محمود ابراهیمی مقدمیان

عضو هییت علمی دانشگاه پیام نور. ایران

چکیده

در این مقاله اثر مهاجرت بر رفتار باروری بررسی شده است. در این مقاله سعی گردیده تفاوت باروریمهاجران و بومیان در در شهرهای شهرکرد (مهاجرپذیر) و اردل (بومیگزین) بررسی و مطالعه گردد و دررسیدن به جواب این سوال اساسی که تغییر محل سکونت تا چه اندازه و با چه سازوکاری به تغییر رفتارتجدید نسل و باروری انسانها منجر میشود تلاش گردیده است. روش تحقیق این مطالعه از نوع پیمایشی میباشد و دادهها با استفاده از پرسشنامه گردآوری شده اند. حجم نمونه در این پژوهش 244 نفربوده است. ابتدا یافته های توصیفی ویژگی های جمعیت نمونه، سپس به آزمون فرضیات تحقیق و درنهایتبه تعیین عوامل موثر بر باروری مهاجرین پرداخته شده است. در تجزیه و تحلیل دادهها از بسته نرم افزاریآماری (SPSS) و آزمون های مرتبط آماری استفاده گردید. پس از توصیف داده ها جهت آزمون فرضیات تحقیق از آزمونهای دومتغیره مرتبط مثل کایاسکویر و ضریب همبستگی پیرسون و آزمونANOVA استفاده شده است. در مرحله نهایی از رگرسیون لجستیک برای ارزیابی تاثیر عوامل چندگانه بر رفتار باروری استفاده گردید. آزمون فرضیات مشخص نمود که تعداد فرزندان خانوارها، ترجیح جنسیخانواده (ترجیح فرزند پسر)، تعداد فرزندان دلخواه در موقع ازدواج در شهرکرد کمتر از اردل بوده و بانظریات و مبانی مطرح شده همچون نظریه اقتصادی بکر، تیوری نوگرایی و تیوری اشاعه و. . . همخوانیداشته و بین شهرکرد (مهاجرپذیر) و اردل (مهاجرفرصت) رابطه معناداری برقرار بوده است. فاصله فرزندان،آشنایی با روشهای پیشگیری از بارداری، آموزش وسایل جلوگیری از بارداری، دسترسی به وسایلپیشگیری در شهرکرد بیشتر از اردل میباشد و بین شهرکرد و اردل رابطه معناداری برقرار بوده است.

کلیدواژه ها

مهاجرت migration، باروری fertility، انطباق adaptation، گزینشی بودن مهاجران migrant selectivity

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.