بررسی ملزومات پیش بینی سود سهام با تکیه بر شوک های عدم نقدینگی در جامعه امروز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پژوهشنامه مطالعات راهبردی در علوم انسانی و اسلامی، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_HISS-1-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 333
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم کمالی جغین

گروه مدیریت بازرگانی، واحد بین الملل قشم، دانشگاه آزاد اسلامی، قشم، ایران

محمدحسین رنجبر

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم

چکیده

سود یکی از اقلام مهم و اصلی صورت های مالی است که توجه استفاده کنندگان صورت های مالی را به خودجلب میکند. سرمایه گذاران، اعتباردهندگان، مدیران، کارکنان شرکت، تحلیل گران، دولت و دیگر استفادهکنندگان صورت های مالی از سود به عنوان مبنایی برای گرفتن تصمیمات سرمایه گذاری، اعطای وام، سیاستپرداخت سود، ارزیابی شرکتها، محاسبه مالیات و سایر تصمیمات مربوط به شرکت استفاده می کنند. تاکید بیشاز حد بازار سرمایه به سود و اطلاعات مرتبط به آن باعث شده است که این رقم به یکی از مهمترین عواملتغییرات قیمت سهام تبدیل گردد و با ایجادیک بازده غیر عادی، ارزش شرکت را به خود وابسته سازد. از طرفیشرکتها برای افزایش ارزش خود، سعی در کاهش ریسک سرمایه گذاری دارند. ریسک سرمایه گذاری عبارتاست از نوسان در بازدهی های تحقق یافته و مورد انتظار سرمایه گذاری. از دیدگاه سرمایه گذاران، هر چه کیفیتو کمیت اطلاعات منتشر شده توسط شرکت بالاتر باشد، عدم تقارن اطلاعاتی شرکت پایینتر و در نتیجهدورنمای عملکرد آتی شرکت روشنتر است. در چنین حالتی سرمایه گذاران، برآوردهای دقیق تری در خصوصبازدهی سرمایه گذاری دارند و تعدیلات کمتری در برآوردهای انجام شده صورت می گیرد. این امر، ریسکسهام شرکتهای دارای اطلاعات با کیفیت بالا را کاهش می دهد. انتشار پیش بینی های مالی به اتخاذ تصمیماتسرمایه گذاری کمک می کند؛ همچنین از آنجا که اطلاعات مربوط به سود و پیش بینی آن توسط مدیر، درمقایسه با سایر اطلاعات منتشره توسط شرکت، بیشتر مورد توجه سرمایه گذاران و سایر ذی نفعان میباشد، توجه به ویژگی های این اطلاعات ضروری است. از طرفی وجود یا عدم وجود اطلاعات در خصوص شرکت ها و سهامآنها، می تواند بر ریسک کلی شرکت تاثیرگذار باشد؛ چنانچه مدیریت بعنوان یک فرد مطلع، آینده شرکت را ازطریق پیش بینی سود هر سهم برای سهامداران ترسیم نماید، ریسک اطلاعاتی کاهش یافته و سرمایه گذاران درارزیابی جریانات نقدی آتی مطمین تر عمل می نمایند. این مقاله به بررسی ملزومات پیش بینی سود سهام با تکیه برشوک های عدم نقدینگی در جامعه امروز ایران پرداخت است.

کلیدواژه ها

سود سهام، شوک عدم نقدینگی، شرکت، ریسک، صورت های مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.