برآورد تمایل به پرداخت گردشگران برای حفاظت از میدان نقشجهان اصفهان و تحلیل عوامل اقتصادی و اجتماعی موثر بر آن(کاربرد الگوهای پروبیت رتبه ای و توبیت)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دوفصلنامه اقتصاد و توسعه منطقه ای، دوره: 20، شماره: 6
- کد COI اختصاصی: JR_ERD-20-6_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 497
نویسندگان
کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر
استادیاردانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر
چکیده
میدان نقش جهان به همراه مجموعه بناهای آن، یکی از شاخص ترین شاهکارهای معماری عصر صفویه و از جاذبه های مهم میراث فرهنگی کشور به شمار می آید؛ از این رو حفظ چنین میراث ارزشمندیم هم است . این پژوهش به دنبال برآورد تمایل به پرداخت گردشگران برای حفاظت از میدان نقش جهان با استفاده از روش ارزش گذاری مشروط و تحلیل عوامل اقتصادی و اجتماعی موثر بر آن با استفاده از الگوهای پروبیت رتبه ای و توبیت است. برای این منظور اطلاعات مورد نیاز از طریق 550 پرسشنامه تکمیل شده و مصاحبه حضوری با بازدیدکنندگان میدان نقش جهان در سال 1389 جمع آوری گردید . بر اساس یافته ها 68/5 درصد بازدیدکنندگان، حاضر به پرداخت مبلغی برای حفاظت از میدان نقش جهان هستند . متوسط تمایل به پرداخت ماهیانه برابر با 46790 و 171251 ریا ل به ترتیب به ازای فرد و خانوار برآورد گردید . همچنین بر اساس یافته های مطالعه، میان نتایج الگوهای پروبیت رتبه ای و توبیت از لحاظ علامت متغیرها انطباق کامل مشاهده گردید . متغیرهای سن، تحصیلات، درآمد و تمایل به حفاظت از میراث فرهنگی در الگوی پروبیت رتبه ای و متغیرهای جنسیت، تحصیلات، درآمد و تمایل به حفاظت از میراث فرهنگی در الگوی توبیت اهمیت آماری داشتند . اثر سایر متغیرها نیز مبتنی بر انتظار بود . نتایج مطالعه، نشان دهنده مطلوب بودن روشارزش گذاری مشروط و الگوهای مورد استفاده در این تحقیق است.کلیدواژه ها
گر دشگری، میراث فرهنگی، میدان نقش جهان، تمایل به پرداخت، ارزش گذاری مشروط،مقالات مرتبط جدید
- روش های مستقل تامین منابع مالی شرکت ها مطالعه موردی تعاونگران استان کرمان
- اندازه گیری درجه وابستگی رشد اقتصادی ایران بر محیط زیست و منابع طبیعیتجدیدناپذیر
- استراتژی بهینه سازی پرتفو به روش کلی با چارچوب نظام مند
- Investigating the perceived risk of online shopping during the Corona outbreak (Instagram case study)
- بررسی نقش گیمیفیکیشن، خلق دانش و جهت گیری کارآفرینانه در عملکردشرکت (مورد مطالعه: کارکنان بیمه آسیا مشهد)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.