تحلیل معناشناختی روایت ابن سینا از فهم متافیزیک ارسطو

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوفصلنامه حکمت سینوی (مشکوه النور)، دوره: 17، شماره: 50
  • کد COI اختصاصی: JR_APMN-17-50_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 461
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداحمد حسینی

استادیارگروه فلسفه و حکمت اسلامی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

چکیده

همواره در سنت فلسفی ما این تصور وجود داشته است که ابن سینا تنها با کمک کتاب فارابی که به بیان اغراض مابعدالطبیعه اختصاص داشت موفق به فهم کتاب مابعدالطبیعه ارسطو شد. اینتصور از آن جهت در میان مورخان اندیشه فلسفی اسلامی رواج دارد که خود ابن سینا در زندگینامهخودنوشتش تصریح می کند که بارها کتاب مابعدالطبیعه ارسطو را خوانده، ولی آن را نفهمیده است.این تلقی از زندگینامه شیخ با توجه به نبوغ ابن سینا و نیز با در نظر گرفتن اختصار کتاب فارابی به نظر می رسد قابل نقد باشد. در این مقاله بر مبنای این دلایل و نیز شواهدی از دیگر آثار ابن سینابرداشت جدیدی از زندگینامه او ارایه می شود که با تصور رایج، برداشتی متفاوت دارد و نشان دادهمی شود که منطور شیخ آن نیست که در فهم محتوای مابعدالطبیعه مشکل داشته است، بلکه باصورت بندی و برخی تفاسیر آن موافق نبوده است.

کلیدواژه ها

ارسطو، ابن سینا، فارابی، مابعدالطبیعه، کتاب اغراض مابعدالطبیعه، زندگینامه خودنوشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.