میزان معرفت انسان نسبت به خداوند از دیدگاه ابن سینا
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: دوفصلنامه حکمت سینوی (مشکوه النور)، دوره: 15، شماره: 45
- کد COI اختصاصی: JR_APMN-15-45_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 567
نویسندگان
دکتری فلسفه و کلام اسلامی و استادیار دانشگاه امام صادق (ع)، پردیس خواهران
چکیده
معرفت انسان به واجب الوجود و توجه به محدودیت های این معرفت، از موضوعاتی است که ابن سینا در فلسفه خود به آن توجه ویزه ای داشته است. از نظر بوعلی باآن که انسان دچار محدودیت های معرفی بسیار است، اما باب معرفت الهی به کلی مسدود نمی باشد. از نظر او انسان توانایی نیل به ذات و حقیقت موجودات را ندارد و آنها را از طریق لوازم و خواص آنها می شناسد. در باب حق تعالی نیز شناخت از طریق همین لوازم که اوصاف او را تشکیل می دهد، صورت می گیرد. مهمترین لازم برای تعالی، وجوب وجود است. دیگر اوصاف باری تعالی با وساطت وجوب وجود درک می شود. در باب تصدیق وجود حق تعالی ابن سینا به شیوه های مختلف ناشی از اختلاف سطح معرفی انسان ها توجه داشته است. او سطح متوسط تصدیق را ناشی از براهیم طبیعی و از سوی عامه مردم دانسته است که از موجودات دیگر بر خداوند استدلال می کنند و سطح عالی تصدیق را ناشی از براهین فلسفی و از سوی صدیقین دانسته است. علاوه بر برهان، شیخ به مشاهده عقلی واجب تعالی نیز توجه داشته است.کلیدواژه ها
ابن سینا، معرفت، تصور، تصدیق، وجوب وجود، برهان صدیقین، مشاهده عقلیمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.