بررسی عددی رفتار دینامیکی دیوار برشی مرکب (کامپوزیت)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی شهرسازی،معماری،عمران،محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: PSHCONF02_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن رضایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه رازی

محمدمهدی روشنی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمانشاه، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، کرمانشاه، ایران

غلامحسین روشنی

استادیار دانشگاه صنعتی کرمانشاه

چکیده

در سال های اخیر با پیشرفت های گسترده در زمینه علوم کامپیوتری، امکان رشد در تحلیل های غیرخطی سازه ها فراهم شده است. در این راستا، تحلیل دینامیکی غیرخطی افزاینده (IDA) یک روش پارامتریک می باشد که به منظور تخمین عملکرد سازه به وجود آمده است. اساس کار در این روش استفاده از چندین رکورد تاریخچه زمانی شتاب است که هر یک به بیشینه شتاب هایی هم پایه می شوند. این کار به منظور به حداقل رساندن عدم قطعیت ناشی از انتخاب رکوردهای زلزله می باشد. بر روی مدل صحت سنجی شده 10 زلزله مختلف اعمال گردید که هر زلزله به تنهایی 12 بار به شتاب نگاشت های مختلف همپایه شده و بعنوان شتاب پایه به کف سازه اعمال شد. در انتخاب شدت زلزله (IM) به جهت سهولت و فهم پذیری بیشتر از شتاب طیفی مربوط به دوره تناوب پایه سازه برای میرایی 5 درصد (Sa(T1,5%)) بهره برده شد. همچنین به عنوان مبنای اندازه گیری خسارت (DM) از تغییرمکان نسبی بام سازه، Drift، استفاده شد، این پارامتر از معیارهای تغییرشکل کلی در سطوح سازه ای و غیر سازه ای به شمار می آید. زلزله های اعمالی به سازه به صورت زلزله های حوزه دور و نزدیک بودند. مشاهده شد که تقاضای سازه در مقادیر بالای شاخص شدت، یعنی Sa(T1,5%)، در زلزله های حوزه دور بسیار شدیدتر از زلزله های حوزه نزدیک می باشد. همچنین، مقدار تقاضای تغییرمکان نسبی متناظر با شروع ناپایداری کلی (شروع خط صاف در منحنی (IDA، در زلزله های حوزه نزدیک کمتر از زلزله های حوزه دور می باشد. بعلاوه، احتمال خرابی دیوار برشی کامپوزیتی طی زلزله حوزه نزدیک برای شتاب بیشینه محتمل در شهر کرمانشاه، برابر 28 درصد می باشد که در مقایسه با احتمال خرابی در زلزله های حوزه دور، این احتمال 22 درصد کمتر می باشد.

کلیدواژه ها

دیوار برشی مرکب، تحلیل IDA ، زلزله های حوزه دور و نزدیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.