مروری بر گیاه پالایی خاک های آلوده و انواع روش های آن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین کنگره سراسری فناوریهای نوین ایران با هدف دستیابی به توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: SENACONF06_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 622
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا سبزقبایی

استادیار گروه محیط زیست، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء (ص) بهبهان، بهبهان، ایران،

صغری وزدانی

دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی های محیط زیست دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء (ص) بهبهان، بهبهان، ایران،

مرضیه رییسی

دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی های محیط زیست، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء (ص) بهبهان، بهبهان، ایران،

چکیده

سمیت آلاینده ها و تجمع آنها در زنجیره های غذایی یکی از اصلی ترین معضلات زیست محیطی و بهداشتی جوامع مدرن است. اگرچه امکان اصلاح خاک های آلوده با استفاده از تکنیک های شیمیایی، فیزیکی و یا زیستی وجود دارد، اما روش های فیزیکی و شیمیایی اصلاح مناطق آلوده هزینه بر، وقت گیر و تخریب کننده ی محیط زیست می باشند. از این رو، طی سال های اخیر دانشمندان و مهندسین درصدد طراحی و توسعه ی تکنیک های زیستی برآمدند که بتوانند مکان های آلوده به فلزات سنگین را بدون آنکه بر حاصلخیزی و تنوع بیولوژیکی خاک اثرات سویی داشته باشند پاکسازی و تعدیل نمایند. گیاه پالایی از جمله فناوری های سبز و دوستدار محیط زیست است، که از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه و از لحاظ انرژی کم هزینه می باشد. این فناوری دربرگیرنده ی استفاده از گیاهان و ریزجانداران وابسته به آنها جهت پاکسازی و یا تثبیت آلاینده های سمی نظیر فلزات سنگین است. در مقاله ی حاضر مروری کوتاه بر فناوری گیاه پالایی و تکنیک های مختلف آن داریم.

کلیدواژه ها

آلاینده ها، گیاه پالایی، گیاهان، خاک، فلزات سنگین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.