شناخت ضعف و تحلیل سازه های معماری کهن جهان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین کنگره سراسری فناوریهای نوین ایران با هدف دستیابی به توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: SENACONF06_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره ترابی

دکتری معماری، استادیار و عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، ایران

هومن ثبوتی

دکتری معماری، مدیر گروه معماری و عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان، ایران

فیروز مقدمی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، ایران

چکیده

هدف انسان از ساختن مصنوعات برآوردن نیازهای حیاتی خویش است. وی اگر موفق به ساختن این چیزها نگردد، امکان ادامه زندگی برایش مشکل و حتی غیرممکن می شود، با اندک مطالعه ای در زندگی انسان در خواهیم یافت که این موجود علاوه بر ساخته های مادی، نیازهای دیگر نیز دارد که نیازهای معنوی اوست و آن نیازها را به وسیله دین، فلسفه، هنر، خط و زبان، قوانین سیاسی، حقوقی جزایی، خانوادگی برآورده می سازد. و این موضوعات به طور مستقیم ما از تحقیقات نیاکان مان بر می گردد. نوع نگاه به تجربه را می توان چنین توضیح داد: 1- بهره گیری از تجربه در تصمیم گیری. 2- تجربه، مانع فریب و شکست. 3- تاریخ محصول تجربیات گذشتگان و علم بدون زحمت. امروز معماری را فقط با تجربه می توان کسب کرد، چه این تجربه برای طراحی روی کاغذ باشد، یا به صورت عملی بر روی زمین و این تجربه از نیاکان مان دست به دست چرخیده و به ما رسیده است، و این عمل باعث موفقیت روز افزون ما خواهد شد چرا که دیگر نیاز به کسب تجربه نمی باشد و دوباره کاری نیز نیاز ندارد. حال با شناخت و بهره گیری از تجربیات گذشتگان در زمنینه سازه های معماری کهن و شناخت ضعف و قوت آنها و تحلیل آنها می توان سازه های معاصر را فنی تر و کاربردی تر طراحی و اجرا نمود که ضعف های گذشته را مرتفع کرده باشد. در این مقاله، با استفاده از مطالعات نظری و تحلیل دیدگاه های مختلف درزمینه معماری و مهندسی ساختمان دوره کهن، تعامل سازه و معماری در نظر گرفته خواهد شد و به سازه به عنوان منبع طراحی معماری ایجاد یک معماری خلاقانه و شگفت انگیز متمرکز خواهیم شد و بدنیال شناخت این ضعف ها جهت بهبود سازه های معماری معاصر خواهیم بود.

کلیدواژه ها

سازه های کهن، معماری کهن، معماری، تحلیل سازه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.