مروری برچگونگی شروع و گسترش ترک در محیط سنگی با استفاده از روش انرژی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD04_443
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 610
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس مجدی

دانشیار دانشکده مهندسی معدن، پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

سروش علی مددی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک سنگ، دانشکده مهندسی معدن، پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

محمد حسین خسروی

دانشیار دانشکده مهندسی معدن، پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

چکیده

ازآنجاکه امروزه فرآیند بروز و گسترش ترک درسنگ بسیارمورد توجه قرارگرفته است، استفاده ازمبانی مکانیک شکست و ارتباط آن بافشار تزریق میتواند ابزاری مناسب برای بررسی و مطالعه دقیقتر رفتار توده هایسنگی و نیز در موارد خاص تخمین تنشهای برجا در اعماق مختلف زمین باشد. شناخت و ارزیابی رفتار درزه هایسنگی تحت فشار تزریق در پروژه های مکانیک سنگی بسیار حایزاهمیت میباشد. مقاومت ماده ممکن است شامل انرژی سطحی، کار پلاستیک و یا سایر تلفات انرژی در هنگام رشد ترک باشد. بنابراین ضرورت شناخت مکانیزم شروع و نحوه انتشار ترک های هیدرولیکی درشاخه های مختلف مهندسی موجب شده است که تحلیل این پدیده و تلاش برای دستیابی به یک مدل مناسب برای شبیه سازی آن، به شدت مورد توجه قرار گیرد. در این مقاله تلاش شده است با بکارگیری روش های تحلیلی پیچیده، مدلی ساده ودرعین حال کارآمد برای محاسبه فرآیند رشد ترک درمحیط سنگی ارایه شود؛ سپس با استفاده از نرم افزار آباکوس وبه کارگیری روش المان محدود، مدل زمین به همراه تزریق سیال ساخته شده است. در راستای پیشبرد پژوهش درابتدا به منظور اعتبارسنجی نحوه ی توزیع تنشهای اطراف چاه از روابط کرش استفاده شده است. خطای قابل قبول حاصل شده، انطباق بسیار خوب نتایج عددی با روابط تحلیلی را نشان میدهد. در ادامه پس از اطمینان از نتایج شبیه سازی به منظور بررسی صحت روابط تحلیلی استخراج شده نتایج حاصل از این 2 روش با یکدیگر مقایسه شده است، که نتایج عددی حاصل از شبیه سازی با روابط تحلیلی مطابقت قابل قبولی را نشان میدهد. در انتها نیز به بررسی اثر فشار تزریق و سایر پارامترهای موثر پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

روش انرژی، مکانیک شکست، فشار تزریق، روش های تحلیلی، شکست هیدرولیکی، روش المان محدود، آباکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.