تاثیر شدت نور مصنوعی در خانه های آپارتمانی بر روی سلامت روانی ساکنان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD04_436
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 562
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیلوفر بیگی هرچگانی

گروه معماری، دانشکده هنر، معماری و شهرسازی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

شهاب کریم نیا

استادیار گروه معماری، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

اکرم دهقانی چم پیری

استادیار گروه روانشناسی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

چکیده

طراحی داخلی خانه و چیدمان داخل فضاها به طور گسترده ای وابسته به نور و طراحی آن است که متاسفانه این امر عموما در اتمام پروژه ها و توسط افراد غیر متخصص انجام می شود. نور مصنوعی می تواند تاثیرات عمده ای بر سلامت روانی ساکنانی داشته باشد که از روشنایی فضای خود راضی نیستند. این بحث به خصوص در خانه های آپارتمانی که عمده روشنایی خود را از نورهای مصنوعی دریافت می کنند حایز اهمیت است، همچنین ساعاتی از شب که سیستم بدن بعد از فعالیت های روزانه خود را برای استراحت آماده می کند روشنایی ممکن است آنقدر پر زرق و برق و درخشنده باشد که موجب بی خوابی شود و یا آنقدر ضعیف باشد که به سختی خود را با آن محیط تطبیق دهیم و احساس کلافگی کنیم. در این پژوهش با دو پرسشنامه سلامت عمومی GHQ و پرسشنامه رضایت نور، در منطق شش استان اصفهان در اختیار 358 نفر قرار داده شده است. نتایج حاصل رابطه ی معنا داری بین شدت نور مصنوعی با علایم جسمانی p> 0.05 اضطراب و خواب آلودگی p> 0.05 و کارکرد اجتماعی p> 0.05 را نشاد داد. علاوه بر این مطالعات نشان دهنده عدم رابطه معناداری بین شدت نور مصنوعی با افسردگی p< 0.05 است. همچنین طراحی مناسب نور مصنوعی و کنترل شدت نور در بهبود کیفیت زندگی ساکنان و همچنین بهبود سلامت روانی آنان تاثیر به سزایی دارد

کلیدواژه ها

نور مصنوعی،شدت نور، سلامت عمومی، خانه های آپارتمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.