بررسی نقش مشارکت شهروندان در توسعه فضایی شهر با تاکید بر طرح های عمرانی مطالعه موردی: شهر بناب
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: RCEAUD04_387
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 942
نویسندگان
استادیار گروه شهرسازی، دانشکده فنی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری و پژوهشگر، جهاد دانشگاهی واحد لرستان، خرم آباد، ایران
چکیده
مشارکت مردمی از مسایل جدید و تازهای است که در چند سال اخیر توجه بیشتری به آن میشود. مسیولان به این نتیجه رسیده اند مدیریت شهر بدون در نظر گرفتن مردم کاری بس دشوار و ناموفق خواهد بود و عدم موفقیت بسیاری از طرح های شهری که در عدم رضایت شهروندان و استفاده کنندگان از این برنامه ها نمود یافته است، مورد اعتراف همگان است. زمانی که شهروندان در امور شهری مشارکت داده شوند و نسبت به محله و شهر خود حس تعلق و علاقه داشته باشند و انجام پروژه ها را در راستای رفاه خود ارزیابی کنند بیشترین همکاری را در طرح ها و پروژه ها خواهند داشت که این امر میتواند تضمین کننده موفقیت این طرح ها گردد. براین اساس، هدف از انجام این پژوهش، شناسایی میزان مشارکت شهروندان شهر بناب در طرح های توسعه شهری است. در راستای اجرای این هدف، از روش تحقیق توصیفی و تحلیلی استفاده و اطلاعات به روش اسنادی و میدانی گردآوری شده است. جامعه ی آماری پژوهش را شهروندان شهر بناب تشکیل میدهند که از میان آنها و بر اساس فرمول نمونه گیری کوکران، نمونه ای به حجم 380 نفر سرپرست خانوار به روش تصادفی ساده انتخاب شده است. در نهایت نتیجه تحقیق نشان داد که مشارکت شهروندان در فعالیت های عمرانی و خدماتی گویای این مطلب است که شهروندان از مشارکت بالایی برخوردار نبودهاند و میانگین مشارکت متوسط رو به پایین است.کلیدواژه ها
مشارکت، مشارکت توسعه مشارکتی، عمران شهری، شهر بنابمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.