بررسی ضریب رفتار قابهای خمشی ویژه فولادی با دو مقطع ستون بال پهن و قوطی و تاثیر پذیری ضریب رفتار از درجه نامعینی در این نوع قاب ها

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD04_370
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد نعیمی

دانشجوی کارشناسی ارشدگروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، شاهرود، ایران.

وحیدرضا کلات جاری

دانشیار گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، شاهرود، ایران.

چکیده

سیستم قاب خمشی ویژه فولادی سیستم سازه ای است به دلیل شکل پذیری بالا در مناطق با زلزله خیزی بالا مورد استفاده قرار می گیرد. در این تحقیق تاثیر درجه نامعینی استاتیکی به صورت تغییر در تعداد ستونها در یک پلان ثابت در تعداد طبقات 8و15 مورد مطالعه قرار گرفته است. همچنین درجه نامعینی لرزه ای با تغییر مقاطع ستونها یکبار با پروفیل بال پهن و بار دیگر با پروفیل قوطی در همان پلان ثابت مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور سازه پس از تحلیل و طراحی خطی و کنترل های مربوطه، تحت تحلیل استاتیکی غیر خطی قرار گرفته و ضریب رفتار پس از همگرایی و منحصر بفرد شدن، تعیین شده است. جهت بارگذاری زلزله از آیین نامه لرزه ای 2800 ویرایش چهار و جهت تحلیل استاتیکی غیر خطی از نشریه 360 استفاده شده است. برای طراحی المانها از آیین نامه معتبر AISC360 به روش LRFD استفاده شده است، با تغییر درجه نامعینی در پلان ثابت و استخراج ضریب رفتار برای هر سازه، بحث تاثیر تعداد ستون ها بر روی ضریب رفتار مورد بررسی قرار گرفته است و نتایج در قالب جداولی مستند شده است با افزایش دهانه ها و درجه نامعینی سازه ها ضریب رفتار سازه ها در سازه های 15 طبقه نسبت به 8 طبقه حدود 31% افزایش می یابدو با افزایش ارتفاع در این نوع سیستم ها با این نوع مقاطع باکس ضریب رفتارتقریبا افزایشی می باشد. بعلاوه در ارتباط با بررسی شکل مقطع ستون، نتایج نشان می دهد که در صورت استفاده از ستون ها با مقطع باکس در سازه های ضریب رفتار تقریبا 13% بیشتر می شود..

کلیدواژه ها

قاب خمشی ویژه فولادی، درجه نامعینی، تحلیل استاتیکی غیرخطی، ضریب رفتار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.