بررسی اولویت های کودکان در محیط کالبدی مهدکودک با تاکید بر عناصر رنگ، غنای فعالیت و عناصر طبیعی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD04_351
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 772
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام دیلمی

گروه معماری، دانشکده دانشکده فنی و مهندسی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

نورا معروف

استادیار گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

چکیده

امروزه فضای فیزیکی و کالبدی مهد کودک ها از اهمیت بسزایی برخوردار است. نحوه چینش میزها و صندلی ها، نحوه به کارگیری رنگ ها، نمای مهدها و دیزاین داخلی و فضای سبز در مهد کودک های نقش بسزایی در پرورش و رشد خلاقیت کودکان دارد. ردش شهرنشینی و کاهش کیفیت فضای مسکونی و کاهش فعالیت کودکان در منازل به دلیل فضای محدود از جمله مسایلی می باشد که نیاز کودکان به فضاهایی همچون مهدکودک را بیش از پیش ضروری جلوه می دهد. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی اولویت ها و خواسته های کودکان در محیط های مهدکودک با تاکید بر سه مولفه غنای فعالیت داخلی و خارجی، عناصر طبیعی و متغیر رنگ انجام شده است. روش تحقیق به صورت پیمایشی و با استفاده از فرمول کوکران تعداد 90 کودک با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی جهت جمع آوری اطلاعات با استفاده از ابزار پرسشنامه با داده های بسته انتخاب شدند. داده های بدست آمده با استفاده از نرم افزار spss و از طریق آزمون های خی دو و یومن ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. یافته های پژوهش نشان داده است که کودکان در سه سطح غنای داخلی و خارجی بیشتر سطحی را انتخاب کردند که دارای بیشتر از چهار وسیله بازی و تنوع و تعداد بیشتر وسایل بازی بوده است. همچنین در بخش عناصر طبیعی کودکان بیشترین گرایش را نسبت به سطحی داشتند که دارای نور و تعداد بیشتر فضای سبز و عنصر اب اکواریوم بوده و درنهایت در بخش رنگ هم کودکان بیشتر تمایل به رنگ های گرم داشتند. با توجه به یافته های پژوهش می توان به این نتیجه رسید که کودکان نسبت به فضای فیزیکی و کالبدی در مهدکودک ها حساس هستند و در انتخاب های خود به سطوح مختلف عناصر تفاوت و تمایز قایل می شوند و متعاقبا می توان گفت که مولفه های کالبدی نقش موثری بر گرایش های رفتاری و رشد خلاقیت آنها می تواند داشته باشد

کلیدواژه ها

مهدکودک، گرگان، عناصر طبیعی، غنای فعالیت، رنگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.