ارزیابی اثرات توسعه صنعت گردشگری در تغییر کاربری اراضی شهر کلاردشت
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: RCEAUD04_346
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 583
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور
عضو هییت علمی گروه جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور
چکیده
صنعت گردشگری به عنوان فعالیتی گسترده و اثر گذار بر سکونتگاه های انسانی تغییرات زیادی را ایجاد نموده که تغییر در الگوی کاربری اراضی در شهرهای گردشگر پذیر یکی از این موارد می باشد. بر این اساس ، تحقیق حاضر با هدف تعیین و شناخت تاثیر توسعه گردشگری بر تغییر کاربری اراضی در شهر کلاردشت صورت گرفته است.این تحقیق از نوع کاربردی و به لحاظ ماهیت و روش توصیفی و تحلیلی است که در آن از پرسشنامه و مصاحبه با ساکنان محلی ، گردشگران و مسیولین به تعداد 373 نفر بر مبنای فرمول کوکران و به صورت احتمالی ساده استفاده شده است. پایایی تحقیق با بهره گیری از آلفای کرونباخ در حد قابل قبولی 0.811 بوده است و جهت تجزیه و تحلیل داده ها نیز به بهر گیری از نرم افزار SPSS آزمون همبستگی و نیز تجزیه و تحلیل نقشه های پایه و تصاویر ماهوارهای Landat ETM و نقشه های تولید شده در محیط Arc GIS مبادرت شده است.نتایج حاصل از تحقیق حاکی از آن است که طی سه دهه اخیر بخش زیادی اراضی داخل و پیرامون شهر تغییر کاربری یافته و این میزان به ترتیب در سمت شمال 921.87 هکتار ، به سمت شرق 668.16 هکتار به سمت جنوب 69.03 هکتار و به سمت غرب 394.83 هکتار بوده است. همبستگی میان توسعه صنعت گردشگری و تغییر کاربری اراضی در شهر کلاردشت 0/768 بوده و این همبستگی در سطح یک صدم معنی دار است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که میان توسعه صنعت گردشگری و تغییر کاربری اراضی در شهر کلاردشت رابطه معناداری وجود دارد و افزایش در میزان حضور گردشگران، سرمایه گذاران و ساخت مجموعه های اقامتی،پذیرایی و ویلاها ، افزایش در تغییر کاربری اراضی شهر را رقم زده استکلیدواژه ها
شهر، صنعت گردشگری، کاربری اراضی، توسعه فیزیکی، کلاردشتمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.