عوامل موثر بر ارتقاء سرزندگی در مجتمع های تفریحی - توریستی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: RCEAUD04_314
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1228
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی،واحد آبادان، ایران.
دانشیار دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر رجایی، تهران، ایران
دانشجوی دکترای معماری، دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر رجایی، تهران، ایران.
چکیده
فراهم نمودن مکان هایی که برای جوانان و حتی بزرگترها جذاب باشد، به گونه ای که افراد تمایل به گذراندن زمان در آن فضاها داشته باشند و حتی تشویق به کار و ایجاد درآمد شوند ، از جمله راهکارهای ارتقاء بهره وری مکان و زمان می باشد؛ همچنین با توجه به رشد روزافزون گردشگری و گسترش صنعت توریسم در کشور، ایجاد فضاهایی برای پاسخگویی به این منظور و همچنین ایجاد مکان هایی سالم برای گذراندن اوقات فراغت بیش ازپیش مورد توجه قرارگرفته است. لذا پرداختن به موضوع تفریح و برنامه ریزی برای پر کردن اوقات استراحت شهروندان امری ضروری است. در این راستا هدف پژوهش حاضر، بررسی و استخراج عوامل اصلی موثربر ارتقاء سرزندگی در مجتمع های تفریحی - توریستی میباشد به گونه ای که صرفا خود آن مکان محلی برای گذران اوقات فراغت ساکنین شهرها و افرادی که در جستجوی آن هستند و تمایل به سفرهای کوتاه در محیطی به دور از هیاهوی شهرها دارند، بعنوان هدف و مقصد باشد. چه بسا بی توجهی به امر اوقات فراغت و تفریح در دراز مدت آثار سوء اجتماعی در ابعاد خانواده ها و جوامع خواهد داشت. این در حالیست که در نظر گرفتن فضاهای تفریحی مناسب موجب برقراری پیوند قوی تر افراد خانواده و افزایش بازده افراد در زندگی و محیط کار افراد میشود. بنا بر این شناخت مباحث مرتبط با فضاهای عمومی سرزنده و به دست آوردن عوامل سرزندگی از اهمیت به سزایی برخوردار است. نتایج این پژوهش نشان میدهد که مجتمع های تفریحی - توریستی بستر و مامنی برای برقراری روابط عمیق اجتماعی هستند در این بستر، تجربه های فرهنگی و اجتماعی بسیاری برای افراد وجود دارد. در این مجموعه ها فعالیت اصناف، همگانی بودن، دیدارگاه بودن و ... به عنوان مولفه های تاثیرگذار بر روابط اجتماعی شناسایی شده اند که منجربه حضور مردم در فضا، لذت بردن و تامین آسایش روانی و تبادلات و ارتباطات فرهنگی و اقتصادی میشود؛ از سوی دیگر میتواند زمینه ساز محیطی برای ارتقاء تعاملات اجتماعی، برقراری نشاط و پویایی اجتماعی و رشد اجتماعی شهر باشدکلیدواژه ها
اوقات فراغت، مجتمع های تفریحی - توریستی ، سرزندگی، اصول اجتماعی، طراحی معماریمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.