برنامه ریزی کالبدی در استفاده از خانه های غیرفعال برای توسعه پایدار شهر نمونه موردی: بافت تاریخی شهرستان کاشان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD04_278
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 283
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید فرشاد عمارتی

کارشناس ارشد رشته برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد قزوین

چکیده

با توجه به اینکه کشورهای صنعتی دنیا دور هم جمع شده اند و با کمک دیگر کشورها به دنبال راه هایی برای کم کردن مصرف سوختهای فسیلی و گرمتر شدن کره زمین هستند، جایگزین کردن این سوخت ها که نه تنها باعث ضرر زدن به کره زمین نمی شود، بلکه باعث ترمیم و نوسازی بخش هایی که از سوختن سوخت های فسیلی آسیب دیده اند میشود و این راه از انرژی های پایدار میگذرد، به گونه ای که با برنامه ریزی و جذب انرژیهای طبیعی موجود در پیرامون میتوان از نیاز به سوزاندن سوخت های فسیلی رهایی پیدا کرد. با توجه به اینکه شهرها نقاط مصرف انرژی در دنیا می باشند میتوان با برنامه ریزی صحیح شهری در مدت زمان مشخص مقدار زیادی از هدر رفت انرژی را کاهش داد. در بخش کالبدی شهرها تغییرات زیادی به وجود آمده است و در کشورهای پیشرفته دنیا میتوان بیشتر این موضوع را مشاهده نمود. خانه ها اصلی- ترین عنصر شهرها را تشکیل میدهند که میتوان با طراحی و برنامه ریزی مناسب در بخش کالبدی شهرها مقدار زیادی از هدر رفت انرژی جلوگیری کرد، برخلاف سایر محصولات، ساختمان ها معمولا دارای خدمات کارکردی بیش از 100 سال هستند، بنابراین این که ساختمان ها کجا و چطور ساخته میشوند، تاثیرات زیادی بر پایداری آیندهی مناطق شهری دارد بدیهی است که شکل کالبدی یک شهر میتواند نقش مهمی در ایجاد حس اجتماعی شهر داشته باشد. الگوهای کم تراکم و پراکنده توسعه شهری و نبود فضاهای عمومی، فردگرایی را تقویت کرده، ارتباط بین مردم را کاهش میدهد، خصوصیات کالبدی یک شهر پایدار به ایجاد حس اجتماع یعنی حس مالکیت، تعهد و احساس تعلق به یک جامعه بزرگتر کمک می- کند. باید کوششهای جدیدتری را برای جبران و ترمیم خرابی های گذشته به عمل آورده جهانی را به نسل های پس از خود تحویل دهیم که هم از نظر طبیعی و هم از نظر انسانی از کیفیت بالاتر و مطلوب تری برخوردار باشد

کلیدواژه ها

توسعه پایدار شهر، خانه سنتی ایرانی، خانه غیرفعال، کاهش انرژی مصرفی، کالبد شهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.