بررسی و ساماندهی خدمات و مشاغل مزاحم شهری موردمطالعه: منطقه یک اسلامشهر

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD04_234
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 755
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید شاهرودی

گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران

فاطمه ادیبی سعدی نژاد

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، اسلامشهر، ایران

حمیدرضا جودکی

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، اسلامشهر، ایران

چکیده

در حال حاضر خسارات ناشی از انتشار آلاینده ها در تهدید سلامت و بهداشت انسانها از اهمیت بیشتری برخوردار شده و به دنبال آن موضوع انتقال اصناف آلاینده به خارج از محدوده شهرها به یکی از مهمترین استراتژی های اتخاذ شده دولت ها در این زمینه مبدل گردیده است. هر چند قانون در مورد مشاغل مزاحم تدابیری اندیشیده است و ممانعت هایی در مورد تاسیس و تغییر مکان این مشاغل به عمل می آورد ولی به نظر اجرای این موارد قانونی و تسریع در روند اجرایی آن نیاز به تدوین قوانین دیگری دارد. در این میان برنامه ریزی انتقال اصناف و صنایع آلاینده باید به گونه ای دقیق و جامع صورت پذیرد تا انتقال اصناف و صنایع آلاینده به تفکیک و به صورت مرحله ای و به ترتیب تقدم و تاخر با توجه به شدت آلایندگی آنها انجام شود و مشکلات و مسایل آن بررسی شود تا بتوان مشکلات مربوطه را در هنگام اجرای طرح، کاهش یا رفع کرد. پژوهش حاضر با هدف بررسی و ساماندهی خدمات و مشاغل مزاحم شهری مورد مطالعه منطقه یک اسلامشهر صورت پذیرفته است. این پژوهش از نوع بنیادی و از منظر روش اجرا توصیفی – تحلیلی است. جامعه آماری شامل تمامی مشاغل مزاحم و آلاینده موجود در سطح منطقه یک اسلامشهر است. حجم نمونه با توجه به روش کل شمار تمامی مشاغل آلاینده و مزاحم شهری در نظر گرفته شده است. روش اجرا در این مرحله از پژوهش پس از بررسی های میدانی انجام شده 484 واحد صنفی در منطقه یک شهری اسلامشهر شناسایی شدند. همچنین با توجه به بند20ماده 55 قانون شهرداری ها و شکایاتی که در این راستا از مزاحمت و آلایندگی واحدهای صنفی تا سال 1395 شده است تعداد62 واحد صنفی مزاحم و آلاینده در منطقه شناسایی شده اند. یافته های پژوهش: با توجه بررسی های انجام شده میدانی عملا انتقال و ساماندهی بعضی از این واحدهای صنفی تقریبا غیرممکن است مانند شرکت لبنیاتی و تولید بستنی میهن. اما در سایر صنوف واحدهای آلاینده و مزاحم را میتوان با روشهای مختلفی ساماندهی کرد.

کلیدواژه ها

مشاغل مزاحم، صنوف، ساماندهی، مدیریت شهری، اسلامشهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.