روش مدل سازی دیوار بنایی غیر مسلح و دیوار بنایی تقویت شده با شاتکریت پیرامونی در نرم افزار آباکوس

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD04_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 816
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیامک گل محمدی

کارشناس ارشد مهندسی سازه گروه مهندسی عمران، دانشکده عمران و معماری، موسسه آموزش عالی سراج تبریز

الهام مودب

استادیار گروه مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی سراج تبریز

چکیده

مدل سازی دیوار مصالح بنایی در نرم افزار های عددی دارای پیچیدگی های خاصی می باشد . امروزه به دلیل تکنواوژی پیشرفته و هزینه بهینه در انجام پروژه های تحقیقاتی از نرم افزار های عددی جهت تحلیل و طراحی سازه استفاده می شود . در بیشتر تحقیقات قبل از آنالیز مربوطه ابتدا باید مدل مربوطه صحت صنجی شود .مدل سازی دیوار بنایی نیز از این قاعده مثتثنی نیست ، دیوار مصالح بنایی به دلیل مصالح مصرفی مانند آجر و ملات دارای رفتار ترد و شکننده می باشد از این رو مدل سازی دیوار مصالح بنایی در نرم افزار های المان محدود دارای پیچیدگی های خاص خود می باشد. در این پژوهش برای بررسی رفتار دیوار مصالح بنایی از نوع آجری، یک نمونه دیوار با ابعاد، مشخصات و شرایط بارگذاری مطابق آزمایش مرجع در نرم افزار المان محدود آباکوس استفاده شده بطوریکه براساس سادهسازی دوبعدی وبا استفاده از روش میکروی ساده شده به کمک نرم افزار اجزای محدود آباکوس، مدل کرده و نتایج تحلیل دیوارها با نمونه آزمایشگاهی مرجع مقایسه شد و دقت مدلسازی کامپیوتری به این روش آشکار گردید.منحنی ظرفیت و پارامترهایی چون شکل پذیری و سختی در وضعیت بهسازی نشده آن بدست آمد. پس از آنکه دقت روش تحلیل کامپیوتری نسبت به نمونه واقعی دیوار ارزیابی گردید، همان دیوار را با استفاده از روش مقاوم سازی شاتکریت پیرامونی در نرم افزار آباکوس مدل شد و مجددا تحلیل و ارزیابی شد تا نتایج تحلیل شامل میزان افزایش ظرفیت و مقاومت دیوار مشخص گردد. درنتیجه ملاحظه می شود مدل عددی با مدل آزمایشگاهی دارای تطابق رفتاری مناسبی می باشد و یک راهکار مناسب جهت تحلیل مقاوم سازی دیوار بنایی در نرم افزار آباکوس ارایه گردید.

کلیدواژه ها

آباکوس، روش اجزای محدود، مقاوم سازی ، روش شاتکریت پیرامونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.