مناسب سازی فضای معماری و شهری با اولویت نقش معلول جسمی حرکتی مطالعه موردی شهر تبریز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD04_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 348
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه معظم

گروه معماری ، دانشکده هنر و معماری ، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران

چکیده

از جمله ملزومات رشد و توسعه جوامع ایجادفضا های بستری و کالبدی مناسب جهت استفاده همه اقشار جامعه از خدمات و امکانات عمومی به منظور تحرک و جا به جایی بهتر و دسترسی آسانتردر سطح شهر است . هنر معماری امروز که چکیده ای از اندیشه انسان هاست گامی بزرگ در راه توان بخشی، آسایش و استقال معلولان نیز به شمار می رود. زمانی بنایی کامل است که آسایش تمامی افرادجامعه چه سالم چه معلول را فراهم آورد. چرا که ساختمان ها از محیط مسکونی گرفته تا محیط شهری باید پناهگامی برای جسم و روان انسان باشد.ناتوان جسمی ،معلولان و جانبازان بخشی از افراد جامعه هستند که هم چون سایرین نیازمند دسترسی و استفاده از امکانات و خدمات عمومی هستند اما وجود برخی موانع به ویژه در نحوه طراحی معماری و شهر سازی بسیاری از فضا های شهری را فاقد شرایط لازم برای بر آورده ساختن نیاز های دسترسی افراد معلول نموده است .در زمینه مناسب سازی فضا های شهری و دسترسی معلولان جهان سه دوره را پشت سر گزاشته است . مناسب سازی فضای شهری برای دسترسی به ساختمان ها مناسب سازی فضای شهری برای ایجاد محیط شهری بدونه مانع و قابل دسترس برای معلولان در شهر  برنامه مناسب سازی و طراحی همه شمول در این دوره انسان به عنوان متغیری که در طول سالیان عمر خود توانایی هایش تغیر می کند ولی از ساختمان هایی استفاده می کند که ثابت است و ساخت ساز متناسب با توانایی انسان از کودکی تا پیری

کلیدواژه ها

مناسب سازی ،معلولان ،فضای معماری ،،محیط،تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.