ارزیابی سرعت موج برشی در لایه های خاک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD04_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3295
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید غفار پور جهرمی

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

محمد مجتبی کاهه

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

چکیده

از بخشهای مهم مطالعات ژیوتکنیک لرزه ای، شناسایی خواص دینامیکی لایه های خاک در ساختگاه می باشد. سرعت موج به عنوان یکی از اساسی ترین پارامترهای مشخصه خاک، بیان می شود. در این مقاله با استفاده از داده های 643 گمانه ای در ژاپن و135 گمانه ای در کالیفرنیا امریکا که مشخصات سرعت موج برش تا عمق 30 متری بدست می آید، و سرعت متوسط موج برشی به عمق کمتر از 30متر vsds با استفاده از پروفیل vs بیش از 30 متر به دست آمده از آزمایشات لرزشی در 72 منطقه در کره، محاسبه شد و همبستگی بین vs30 و vsds بر اساس داده های متوسط vs محاسبه شده است. ابتدا زمین ها را با کد طبقه بندی می کنیم، سپس روابط همبستگی را بین زمان و عمق با رگرسیون به کمک مدل لگاریتمی و مدل معادلات توانی و معادلات سرعت موج برشی در مقایسه با عمق بر اساس رابطه ریاضی بین زمان رسیدن و سرعت بررسی می کنیم . نتایج نشان می دهد که زمان رسیدن به شدت با عمق رابطه دارد و ضریب همبستگی پیرسون بین 0.867 تا 0.978 است. و سرعت ها در زمین های هر کلاس برای مناطق مختلف شبیه هستند اما گرادیان سرعت با عمق در بین مناطق مختلف متفاوت است. اختلاف معینی بین معادلات سرعت خطی و معادلات سرعت توانی وجود دارد و معادلات توان پایین به طور کلی به استثنای کلاس E در ژاپن و کلاس D در کالیفرنیا نزدیکتر به داده های اندازه گیری شده از معادلات خطی هستند. علاوه بر این، یک روش برای استخراج پروفیل VS از عمق کمتر از 30 متر توسعه داده شد. این روش استخراج برای پروفیل VS به عمق حداقل 10 متر مناسب است

کلیدواژه ها

سرعت موج برشی - معادلات سرعت - ضریب همبستگی - کلاس های زمین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.