تاثیر سرزندگی در تصویر ذهنی عابرین پیاده راه ها و بهره مندی از محیط شهری نمونه موردی: پیاده راه خیابان عفیف آباد شیراز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD04_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 716
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد معزی

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری ،گروه مهندسی کامپیوتر ،واحد بیضا ،دانشگاه آزاد اسلامی،بیضا، ایران

سید کورش سرورزاده

استاد یار گروه علوم اجتماعی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم ،جهرم ،ایران

چکیده

یکی از مهم ترین عوامل جهت طراحی در معماری و طراحی شهری توجه به نظر شهروندان می باشد. بدین معنی که فضا و محیط اطراف از چه ویژگی هایی برخوردار باشند تا مردم را به خود جذب کنند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر سرزندگی در تصویر ذهنی عابرین پیاده راه ها و بهره مندی از محیط شهری انجام گرفته است؛ یعنی ایجاد فضایی در شهر که شهروندان در آن به لحاظ شرایط سنی و جنسیتی در گستره زمانی وسیعی، در آن به فعالیت بپردازند. در این راستا برای انجام این پژوهش، پیاده راه خیابان عفیف آباد شیراز به عنوان نمونه موردی می باشد و روش جمع توصیفی – تحلیلی مورد مطالعه قرار گرفته است. شیوه تحقیق در این پژوهش به صورت آوری اطلاعات نیز به صورت میدانی است. ابزار تحقیق شامل دو نوع پرسشنامه مربوط به سرزندگی و پرسشنامه مربوط به تصویر ذهنی است و در همین راستا از 50 نفذ رهگذر 35 نفر مرد و 15 نفر زن در خیابان عفیف آباد که بصورت تصادفی انتخاب شدند نمونه آزمون صورت گرفته شده است. برای این پژوهش سه فرضیه وجود دارد ابتدا اینکه با ایجاد تنوع در کاربری ها وفعالیت ها در طول مسیر پیاده راه با ایجاد سیاست هایی همچون بکارگیری فرم های و مصالح متنوع ،ایجاد فضای مکث ونشستن میتوان تصویر ذهنی مطلوبی برای عابرین ایجاد نمود. دوما با رعایت فاکتورهایی همچون به حداقل رساندن تقاطع و تعیین سلسله مراتب دسترسی و مناسب سازی تقاطع های سواره ضمن ایجاد سرزندگی برای عابرین تصویر ذهنی مطلوب ایجاد شود. ودر آخرانتظار می رود که با ایجاد سیاست هایی همچون پرهیز از اختلاف سطح و شکستن و خرد کردن کف ، پرهیز از استقرار بناهای درشت دانه ،پرهیز از بکارگیری مبلمان صلب و جاگیر بتوان ضمن ایجاد سرزندگی ، تصویر ذهنی مطلوبی را برای عابرین پیاده راه ها ایجاد نمود داده ها توسط آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و آزمون t گروه های مستقل مورد بررسی قرار گرفته است و نتایج بدست آمده نشان می دهد که مولفه های بکارگیری فرم های و مصالح متنوع ،پرهیز از آرایش یکنواخت مبلمان شهری ، مناسب سازی تقاطع های سواره وایجاد تمهیداتی برای نصب آسان سایبان بالاترین میانگین را دارند. این موارد خود نشان از این موضوع دارد که عوامل سرزندگی مطرح شده در پژوهش نیز همبستگی معنی داری با فضای شهری داراست و هم چنین بین سرزندگی و تصویر ذهنی مطلوب شهروندان همبستگی معنی دار مثبتی وجود دارد آزمون دو دامنه r =0/99و n =50وp> 0/05 این مقدار همبستگی بزرگ و قابل توجه است

کلیدواژه ها

سرزندگی، تصویر ذهنی،محیط شهری، پیاده راه، خیابان عفیف آباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.