روشهای نوین تعمیر ترکهای روسازی آسفالتی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی و مدیریت زیرساختها
  • کد COI اختصاصی: NCEMI01_183
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پویا رخشانی

کارشناس ارشد راه و ترابری دانشگاه تربیت مدرس

محمد خورده بینان

کارشناس ارشد راه و ترابری دانشگاه تهران

چکیده

در سیستم مدیریت روسازی راه، بهسازی و درزگیری مؤثر ترکها، عمر روسازی را بطور قابل ملاحظهای از نظر کمی افزایش می دهد. این عمل به علت ممانعت از نفوذ آب به لایه های زیرین و در نتیجه حفظ باربری روسازی و عدم تخریب رویه صورت می پذیرد. درزگیری مؤثر ترکها با استفاده از روشهای صحیح آمادهسازی و نوع مناسب مصالح درزگیر و شیوه عملی اجرایی آن، میتواند به عنوان جزئی جدایی ناپذیر از سیستم مدیریت روسازی راه در نگهداری روزمره و یا نگهداری پیشگیرانه برای ایجاد راههایی با عملکرد بهتر و هزینه کمتر به شمار آید. در این تحقیق پس از مطالعه و بررسی مکانیسم پیدایش و گسترش انواع خرابی ترک در روسازی های آسفالتی جهت شناسایی علل وقوع ترکها، به جایگاه ارزیابی و برداشت خرابی های روسازی (ترک ها)، به منظور تعیین وضعیت راه و انتخاب راه حل مطلوب تعمیر و نگهداری اشاره شده است. سپس شیوه های نوین تعمیر ترکهای روسازی آسفالتی، انواع مصالح جدید درزگیر و روشهای استفاده از آنها معرفی شده و مزایا و کاربردهای هر کدام در بهسازی ترک توضیح داده شده است. تجهیزات عملیات درزگیری برای روسازی و مراحل آماده سازی ترک در روسازی های آسفالتی و مشخصات مصالح با توجه به استانداردهای مربوطه مورد بررسی قرار گرفته است. از آنجا که عملیات مرسوم درزگیری ترک خطرناک، پر هزینه و نیازمند به کارگران زیاد میباشد، با بررسی سیستم مناسب درزگیری اتوماتیک ترکها (مطالعه الگوریتم دوربین دستگاه شامل حذف خطوط مزاحم، مسیریابی شبکه ترک، مدلسازی و برنامهریزی مسیر)، نتایجی همچون بهرهوری و بهبود کیفیت کار و ایجاد ایمنی بیشتر با کم شدن تعداد کارگران و صرفه جویی بالقوه در هزینه ها را به همراه داشته است.

کلیدواژه ها

روسازی آسفالتی، مصالح درزگیر، درزگیری اتوماتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.