استفاده از روش های تصافی جهت مدیریت روسازی در سطح شبکه

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی و مدیریت زیرساختها
  • کد COI اختصاصی: NCEMI01_160
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1766
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدهادی نیکی رشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت ایران

محمدمهدی نیکی رشیدی

دانشجوی کارشناس راه و ترابری

چکیده

امروزه حمل و نقل یکی از شاخص های میزان توسعه یافتگی کشورها به شمار می آید و شبکه راه ها بعنوان زیرساخت این صنعت از جایگاه خاصی برخوردار است. تا جایی که از شبکه راه ها بعنوان شریان های حیاتی یک کشور یاد می شود و سالانه بخش قابل توجهی از بودجه های ملی صرف توسعه و نگهداری این سرمایه با ارزش می شود. مطالعات انجام شده در زمینه نگهداری روسازی راه ها در سالیان گذشته نشان می دهد که نمودار زوال روسازی دارای یک نقطه بحرانی می باشد و چنانچه تمهیدات لازم در این مرحله اعمال نگردد سرعت زوال روسازی و هزینه های نگهداری آن با نرخ شدیدتری شروع به افزایش می نماید. لذا مدیریت شبکه راه ها در زمینه پیش بینی زمان مناسب اعمال عملیات نگهداری برای قسمت های مختلف شبکه در بحث صرفه جویی در هزینه های نگهداری و همینطور کیفیت عملکردی شبکه بسیار حائز اهمیت می باشد. این مسئله از آن جهت حائز اهمیت است که پیش بینی اعتبارات لازم و مقدمات اجرایی پروژه ها نظیر تعیین مشاوران، انجام مطالعات، طراحی ها و نهایتاً برگزاری مناقصه جهت انتخاب پیمانکار طرح بایستی از سال قبل آغاز گردد تا عملیات نگهداری در موعد مقرر و بدون تاخیر آغاز شود. مدیریت روسازی راه برای انجام این مهم نیازمند در اختیارداشتن ابزارهایی نظیر بانک های اطلاعاتی جامع است، که متاسفانه در کشور ما ضعف شدیدی از ناحیه این ابزارها وجود دارد. لذا برای پیش بینی وضعیت آتی روسازی راه به جای استفاده از روش های قطعی که بر مبنای واقعیت های شبکه می باشد بایستی به سراغ روش های احتمالی برویم. یکی از کاربردی ترین روش های احتمالی که در پیش بینی وضعیت روسازی راه مورد استفاده قرار می گیرد، روش مارکوف است. در این مقاله به تشریح اصول روش های احتمالی و نحوه استفاده از تئوری مارکوف می پردازد .

کلیدواژه ها

روش PCI، مدیریت روسازی، روش های تصادفی، مدل مارکوف و نگهداری راه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.