کاربرد روش فرآیند تحلیل شبکه ای (ANP) و سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) در مکانیابی جایگاه اسکان موقت پس از زلزله

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS07_251
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 399
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد جونیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

ولی الله عزیزی فر

استادیار و عضو هییت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قایمشهر

چکیده

تعیین مکان های مناسب برای استقرار اسکان موقت پس از وقوع بحران هایی نظیر زلزله، یکی از راهکارهای کوتاه مدتی است که به منظور مدیریت بحران انجام میگیرد. ضرورت مکانیابی مناسب برای احداث اردوگاه های اسکان موقت در برابر این پدیده، به عنوان یکی از اهداف اصلی برنامهریزی شهری و برنامهریزی کالبدی محسوب میشود. پژوهش حاضر به لحاظ هدف از نوع کاربردی بوده و بررسی در آن به روش توصیفی – تحلیلی انجام شده است. فرآیند تحلیل شبکه ای (ANP) یکی از جدیدترین روشهای تصمیم گیری در این حوزه به حساب میآید، که امروزه کاربرد گسترده ای را در عرصه تحقیقات علمی به خود اختصاص داده است. مقاله حاضر که با هدف استفاده از فرآیند تحلیل شبکه ای و سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) در مکانیابی اسکان موقت پس از زلزله تدوین گردیده است؛ در ابتدا به معرفی این روش و مراحل تحقیق آن پرداخته و سپس با معرفی هر یک از معیار های اثرگزار به کاربرد این مدل در شهرستان بابلسر اشاره میکند. پس از تهیه لایه ها و وزن دهی مربوط به هر یک از معیارها، با تلفیق لایه ها، مکان های مناسب جهت اسکان موقت مشخص میگردد. در این مقاله، نتایج حاصل از تحلیل ها بیانگر آن است که در مجموع 0/48 درصد مناطق شهرستان بابلسر، مناطقی کاملا نامناسب برای اسکان موقت بوده و تنها 0/062 درصد 2463215)متر مکعب) از مناطق این شهرستان، مکان هایی کاملا مناسب در زمینه تخصیص اسکان موقت میباشد.

کلیدواژه ها

مکانیابی، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، سیستم اطلاعات جغرافیایی، اسکان موقت، شهرستان بابلسر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.