مقایسه روش های نوین RBC و SBR ،MBBR ،MBR درتصفیه فاضلاب
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری
- کد COI اختصاصی: NCSDUS07_115
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2072
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
کارشناس ارشد مهندسی هوافضا، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
چکیده
سیستم بیوراکتور غشایی (MBR) از غشاهای ریزمنفذ برای جداسازی مواد جامد یا مایع استفاده میکند و شامل یک سیستم رشد چسبیده لجن فعال است. الگوهای بهره برداری از این فرآیند به دو صورت مستغرق و جریان عرضی می باشد. روش MBR ازلحاظ فرآیند به سه دسته بیوراکتورهای غشایی رایج (MBR)، بیوراکتورهای غشایی هوازی (MABR)، بیوراکتور غشایی استخراجی (EMBR) تقسیم میشود. ترکیب فرآیند بیوفیلم چسبیده با فرآیند لجن فعال، فرآیند MBBR میباشد. حامل بیوفیلمی قرارگرفته در این راکتورها ، توسط همزن یا تزریق هوا به صورت معلق درمی آید. ته نشینی اولیه، هوادهی، ته نشینی نهایی مراحل فرآیند این روش میباشند. درصد پرشدن آکنه، نوع جریان و اختلاط در راکتور فاکتورهای موثر درروش MBBR هستند. سیستم SBR نوعی روش لجن فعال است که به طورکلی شامل پنج مرحله اصلی پرشدن فاضلاب، واکنش، رسوب و تهنشینی،تخلیه فاضلاب خروجی و سکون میباشد. دو سیستم Cromaglass SBR و Fluidyne ISAM از انواع سیستمهای SBR میباشند. یک واحد تماس دهنده بیولوژیکی دوار (RBC) شامل یک مجموعه از دیسکهای بزرگ صاف یا شیاردار نزدیک به هم میباشد که بر روی یک میله افقی مشترک قرارگرفته اند کاملاو یا قسمتی در فاضلاب غوطه ور میباشند. در این روش از رشد چسبیده باکتری به صورت هوازی و یا بی هوازی استفاده میگردد. سرعت دورانی، نرخ بار هیدرولیکی و آلی و مشخصات بیوفیلم از پارامترهای موثر بر عملکرد RBC میباشند. مزایا، معایب و همچنین دامنه کاربرد هر یک از روشهای مذکور، در این پژوهش موردبررسی قرارگرفته است. نتایج این پژوهش در انتخاب فرآیند مناسب هر طرح با توجه به شرایط خاص منطقه ی طرح و شرایط مرزی مورداستفاده قرار میگیرد.کلیدواژه ها
روشهای نوین تصفیه فاضلاب، MBR، MBBR، SBR، RBCمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.