مدرسه اجتماعی، پایداری اجتماعی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS07_111
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 727
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا مقبل اصفهانی

دانشجوی کارشناس ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

مریم قاسمی

استادیار؛ دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان

سیدیوسف احمدی

استادیار؛ موسسه آموزش عالی دانش پژوهان پیشرو

چکیده

پیدایش و شکل گیری شهرها، روستاها و محلاتی که به لحاظ اقتصادی، محیطی و اجتماعی پایدار بوده و توانایی مقابله با چالش هایی همچون رشدجمعیت، مهاجرت و تغییر آب و هوا را داشته باشند، یکی از دشوارترین وظایف قرن حاضر محسوب می شود. پایداری اجتماعی به عنوان یکی از سه حوزه اصلی پایداری در مباحث مربوط به پایداری تا حدودی نادیده گرفته شده و الویت به مباحث اقتصادی و محیطی داده شده است. پایداری اجتماعی در واقع به نحوه تعامل و زندگی انسانها، محلات، و جوامع کنار یکدیگر در راستای هدف مشترک اشاره داردColantonio & Dixon 2009 در واقع پایداری اجتماعی طراحی عرصه عمومی را با عرصه اجتماعی ترکیب نموده و به دنبال پیدایش زیرساختارهای است که زندگی اجتماعی، فرهنگی و مشارکت عمومی را پشتیبانی نموده و پیدایش مکان هایی جهت تکامل انسانها را دنبال می کند. مدرسه به عنوان بنیاد اصلی طراحی و شکل گیری محلات در این تحقیق راهکاری جهت پیدایش مکان تکامل انسانها توام با افزایش سطح تعاملات و مشارکت مردمی به شکل مجموعه آموزشی واحد شامل کلیه مقاطع معرفی می گردد. تحقیق حاضر با استناد به روش توصیفی تحلیلی به شرح جایگاه مدارس اجتماعی در شکل گیری پایداری اجتماعی پرداخته و با ارایه پیشنهاد طراحی مدارس اجتماعی به صورت مجتمع های آموزشی به ارایه یک نمونه در شهر بهارستان اصفهان می پردازد

کلیدواژه ها

مدارس اجتماعی، مجتمع های آموزشی، پایداری اجتماعی، مشارکت مردمی، آموزش، حس اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.