تحلیل عددی جبهه موج حاصل ازانتشارامواج انفجاروبررسی میزان لرزش حاصل ازآن
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری
- کد COI اختصاصی: NCSDUS07_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 618
نویسندگان
عضوهییت علمی موسسه غیرانتفاعی دانش پژوهان
عضوهییت علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
مطالعه مسایل نظامی مرتبط با وقوع انفجارهای اتمی مهمترین محرک تحقیقات اولیه دردینامیک خاک و سنگ درایالات متحده محسوب میشود هزینه های صرف شده توسط ارگانهای دولتی آمریکا بین سالهای 1950تا1970 درزمینه تحقیقات بنیادی دینامیک خاک و سنگ ، از تمام هزینههای صرف شده پیشین در توسعه دینامیک خاک و سنگی ، بیشتر بوده است . مقوله انتشار امواج یکی از مهمترین مسایل مطرح شده در صنایع نظامی ، پدافند غیرعامل و ساخت و ساز می باشد . بررسی پدیده انتشار امواج در تونلهای شهری و تاثیرات آن بر روی سازههای مجاور ، مساله انفجار در صنایع نظامی و بررسی شدت و میرایی امواج انفجار در بحث پدافند غیرعامل ، بررسی امواج زلزله در محیطهای پیوسته و ناپیوسته و تاثیرات مخرب آن ، همگی کاربردهای مختلف پدیده انتشار امواج در محیطهای گوناگون میباشند . از میان منابع مختلف تولید امواج ، انفجار به عنوان یک عامل مهم حایز اهمیت است . در اثر انفجار ماده منفجره و در زمان کوتاهی ، در داخل یک محیط ناپیوسته مانند توده سنگ یا یک محیط پیوسته مانند یک توده خاک انرژی قابل توجهی آزاد می گردد . انتشار امواج حاصل از انفجار در توده سنگ به دلیل انعکاس و انتقال های متعدد موج ( در نتیجه اتلاف انرژی نسبت به یک محیط پیوسته ) با تضعیف انرژی موج همراه است . از این رو در طراحی و حفاظت سازههای سطحی و زیر زمینی ، چگونگی و میزان انتقال و انتشار موج در محیط از منبع موج تا رسیدن به سازههای مورد نظر ، رفتار ساختارهای مختلف توده سنگ ، میرابی موج انفجار درمحیط و بررسی میزان لرزش زمین اهمیت می یابد باتوجه به اهمیت لرزش حاصل ازانفجار دراین مقاله به بررسی جبهه موج حاصل ازانفجار نحوه محاسبه لرزش زمین وتاثیرپارامترهای ژیومکانیکی برمیرایی موج حاصل ازانفجار خواهیم پرداخت . به منظور تحلیل عددی میرایی موج انفجار از روش تفاضل محدود و برنامه رایانه ای 3d FLA استفاده شده است .کلیدواژه ها
انتشار امواج ، جبهه موج ، لرزش ، انفجار ، میرایی ، FLAc3dمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.