بررسی تاثیر عوامل موثر بر فراوانی و شدت تنش اخلاقی در پرستاران بالینی در شهرستان شاهرود

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سمینار علمی مراقبت های پرستاری در بهداشت روان و سلامت جامعه
  • کد COI اختصاصی: NCCONF01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 660
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آتنا رضایی

گروه پرستاری، دواحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی ، علی آباد کتول، ایران

مهدی صادقی

کارشناس ارشد پرستاری، آموزش داخلی جراحی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، ایران

چکیده

مقدمه: موقعیت های اخلاقی تنش زا یکی از مسایل و معضلات حرفه پرستاری به شمار می رود که می تواند بر کارکرد و کیفیت مراقبت آنها تاثیر منفی بگذارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر عوامل موثر بر فراوانی و شدت تنش اخلاقی در پرستاران بالینی در شهرستان شاهرود انجام شد. روش کار : در این مطالعه تحلیلی- مقطعی میزان تنش اخلاقی و عوامل مرتبط با آن در 261 نفر پرستار شاغل در شهر شاهرود بررسی گردید. ابزار مورد استفاده شامل فرم اطلاعات فردی و شغلی و پرسشنامه تنش اخلاقی کورلی بود. اطلاعات کسب شده با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: میانگین سنی پرستاران 5/68±33/38 سال و سابقه کاری آن ها 4/92±9/33 سال گزارش شد. تنش اخلاقی در اکثر پرستاران در هر دو بعد شدت و فراوانی در سطح متوسط قرار داشت و اختلاف آماری معنی دار بین فراوانی و شدت تنش اخلاقی در پرستاران بخش های مختلف مشاهده شد (p< 0/001). بین نمره تنش اخلاقی با سن و سابقه کاری همبستگی منفی معنی داری وجود داشت. بین استخدام و میزان تنش اخلاقی تفاوت معناداری بود اما بین میزان تنش اخلاقی با جنس، وضعیت تاهل و ساعت کار ماهیانه ارتباط معنی داری مشاهده نشد.بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان دهنده شیوع تنش اخلاقی در بین پرستاران بخش های مختلف بود. در این راستا ارایه راهکارهایی در جهت کاهش تنش های اخلاقی پرستاران در محیط کاری ضروری است ارایه آموزش های لازم در زمینه چگونگی رویارویی با تنش های اخلاقی در محیط بالین و فعال نمودن کمیته های اخلاق در بیمارستان ها و مراکز درمانی به منظور حمایت از پرستاران پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

پرستار، تنش اخلاقی، اخلاق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.