بررسی میزان کاهش پاسخ لرزه ای قاب فلزی مقاوم شده با spsw درمقابل بارهای جانبی و حرارتی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی و مدیریت زیرساختها
  • کد COI اختصاصی: NCEMI01_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1008
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هوشیار ایمانی

استاد یار مهندسی عمران٬دانشگاه محقق اردبیلی

غلامرضا فلاح

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

موقعیت سازه های موجود در مناطق زلزله خیز لزوم مطالعه و تحقیق در مورد روشهای مقاوم سازی آنها را به سبب تغییرات روز افزون آئین نامه های ساختمانی و خسارت وارده امری ناگزیر نموده است. برای بهبودکارایی سازه های فلزی در مقابل نیروهای جانبی از سیستمهای مختلفی مانند دیوار برشی٬قاب خمشی ٬بادبند وغیره استفاده می گردد. نظریه استفاده از دیوار برشی صفحه فولادی (spsw)به عنوان یک سیستم مقاوم دربرابر بار جانبی برای طراحی و مقاوم سازی سازه ها بیش از 3 دهه است که نظر محققان و طراحان رابه خود جلب کرده است.spsw سیستمی مقاوم در برابر بارهای جانبی است که شامل یک صفحه فولادی متصل به تیرها و ستونهای تشکیل دهنده قاب می باشد.تحقیقات انجام شده نشان می دهد که spswدارای شکل پذیری و سختی اولیه بالایی بوده و مقدار قابل توجهی از انرژی را مستهلک می نماید که این خصوصیات می تواند برای مقاومت و استهلاک بارهای لرزه ای منا سب باشد. همچنین بررسی ها حاکی از این است که spswها علاوه بر استفاده در ساختمانهای جدید در مقاوم سازی ساختمانهای موجود نیز دارای عملکرد قابل قبولی می باشند.دراین مقاله یک قاب فلزی تقویت شده با spswبه روش المان محدوداستاتیکی فزاینده با استفاده از نرم افزار ANSYS 11مورد ارزیابی قرار گرفته است که با توجه به توانایی نرم افزار در اعمال توام بار های حرارتی وسازه ای روی اعضا به بررسی قاب در 6 حالت : 1.بدون spsw و اختلاف دمای 50درجه 2.با spsw و اختلاف دمای 50درجه 3. با spsw و اختلاف دمای 50درجه و بار جانبی 4. بدون spsw و اختلاف دمای100درجه 5. با spsw و اختلاف دمای100درجه 6.با spsw و اختلاف دمای100درجه و بار جانبی پرداخته شده است.نتایج حاصل٬حاکی از بهبود پاسخ لرزه ای قاب مهار بندی شده با spswدر تمام حالات تحلیل با نسبتهای متفاوت می باشد.

کلیدواژه ها

قاب فلزی٬ المان محدود٬بارگذاری حرارتی٬spsw٬تحلیل استاتیکی فزاینده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.