بررسی روش های ریاضی مختلف برای مدلسازی منحنی غیرخطی رفتاراتصالات M - φ

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی رهیافت های نو در مهندسی عمران و معماری
  • کد COI اختصاصی: MUNCC01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 631
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمان باریکان

کارشناس ارشد مهندسی عمران مهندسی سازه مدرس موسسه غیرانتفاعی آموزش عالی میعاد مهاباد گروه مهندسی عمران

سیامند محمدکریمی

کارشناسی ارشد و مدرس موسسه آموزش غیرانتفاعی غیردولتی میعاد

چکیده

یک اتصال، پیوندی است که میان دو یا چند عضو برقرار می گردد و این پیوند، در واقع، یک نوع ارتباط میان اعضای متصل می باشد. اتصالات سازه ای، نیروهای محوری و برشی و گشتاورهای پیچشی و خمشی را انتقال می دهند و تغییرشکل های محوری، برشی، پیچشی و خمشی پیدا می کنند. اگر مقدار گشتاور خمشی را که یک اتصال منتقل می کند بر حسب دوران نسبی اعضای متصل ترسیم کنیم، منحنی بدست می آید که بهترین ابزار برای تعریف اتصال و توصیف رفتار آن، می باشد. این نمودار را منحنی مشخصه ی گشتاور دوران M-ϕc اتصال می نامند. امروزه تحلیل قاب های سازه ای بوسیله ی برنامه های کامپیوتری و یا روش های ماتریسی پیشرفته ی تحلیل سازه ها صورت می گیرد. لذا برای تطبیق موثرتر منحنی های M-ϕc اتصالات با برنامه های کامپیوتری و یا روش های پیشرفته ی تحلیل سازه ها، معمولا رابطه ی گشتاور بر حسب دوران اتصالات را بوسیله ی تابع های ریاضی مدلسازی می کنند. در این مقاله برآنیم تا تعدادی از روش های پرکاربرد و در عین حال ساده و قابل فهم برای مدلسازی رفتار اتصالات را ارایه نموده و درنهایت در یک جمع بندی، موارد استفاده از آنها را درانواع مختلف تحلیل های نرم افزاری خطی و غیرخطی سازه ها توضیح دهیم. نتایج می تواند راهنمای خوبی برای پژوهشگران حوزه ی تحلیل و طراحی غیرخطی سازه ها و آیین نامه های طراحی سازه ها باشد

کلیدواژه ها

اتصال، مدلسازی، منحنی گشتاور دوران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.