بررسی ارتباط بین مدیریت سود واقعی و ریسک سقوط قیمت سهام در طی مراحل چرخه عمر در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت و ششمین کنفرانس کارآفرینی و نوآوری های باز
  • کد COI اختصاصی: MOCONF09_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 596
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حیدر محمدزاده سالطه

دانشیار،گروه حسابداری،دانشکده حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی ، مرند،ایران

حسن محمودیه

کارشناس ارشد حسابداری، گروه حسابداری، دانشکده حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر،ایران

چکیده

یکی از مهم ترین روشهای دستکاری اطلاعات حسابداری تسریع در شناسایی اخبار خوب در مقابل به تاخیر انداختنشناسایی اخبار بد در سود می باشد. اما همواره یک سطح نهایی برای انباشته ساختن اخبار بد در شرکت وجود دارد وبا رسیدن به آن سطح نهایی به یک باره این اخبار بد منتشر خواهد شد و سرمایه گذاران را به تغییر در باورهای خوددرباره ارزش شرکت و در نتیجه آن قیمت سهام شرکت ملزم می سازد، که این قضیه باعث سقوط قیمت سهام شرکتمی شود. این پژوهش به بررسی ارتباط بین مدیریت سود واقعی و ریسک سقوط قیمت سهام در طی مراحل چرخهعمر شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. جامعه آماری پژوهش، شرکت های پذیرفته شدهدر بورس اوراق بهادار تهران می باشد و با استفاده از روش نمونه گیری حذف سیستماتیک، 126 شرکت به عنواننمونه پژوهش انتخاب، و دوره زمانی آن بین سال های 1389 تا 1394 است. در این پژوهش ریسک سقوط قیمتسهام با معیارهای چولگی منفی بازده ماهانه خاص سهام و نوسان پایین به بالای بازده ماهانه خاص سهام اندازه گیریشده است. در این پژوهش برای تفکیک شرکت ها به مراحل چرخه عمر شرکت از قبیل ظهور، رشد، بلوغ، رکود و نزولاز الگوی دیکینسون استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که بین مدیریت سود واقعی و ریسک سقوطقیمت سهام در طی مراحل چرخه عمر شرکت ارتباط وجود ندارد و بین مدیریت سود واقعی و نوسان پایین به بالایبازده ماهانه خاص سهام در مرحله بلوغ ارتباط مثبت و معنادار وجود دارد.

کلیدواژه ها

مدیریت سود واقعی، ریسک سقوط قیمت سهام، مراحل چرخه عمر شرکت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.