ریسک ویژه و بازده مدیر عامل در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی تکنیک های مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MNGTEC03_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهیذ خادمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد ، حسابداری، دانشکده علوم انسانی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه ، ایران

پروین صدری

عضوهیات علمی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه ، ایران

چکیده

سود گزارش شده از جمله اطلاعات مالی مهمی است که در هنگام تصمیم گیری توسط افراد مختلف در نظرگرفته می شود، مدیریت در انتخاب بین روش های مختلف به حساب بردن وقایع مالی (که تاثیر قابلملاحظه ای بر روی سود گزارش شده دارد) در چارچوب اصول پذیرفته شده حسابداری اختیارات قابلملاحظه ای دارد و می تواند در قالب این اختیارات، نوسان های دوره ای سود را از کاهش دهد. هموارسازیسود به رفتار آگاهانه ای اطلاق میشود که به منظور کاهش نوسان های دوره ای سود شکل می گیرد.صاحب نظران حسابداری معتقدند که سرمایه گذاران تمایل بیشتری به سرمایه گذاری در شرکتهایی کهتغییرات سود آنها کمتر است (شرکت های هموارساز سود) دارند وحاضرند بهای بیشتری برای سهام این گونهشرکت ها بپردازند . این تحقیق به رابطه هموارسازی سود با ریسک ویژه و بازده مدیر عامل در شرکت هایپذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. داده ها برای 100 شرکت از صنایع مختلف، از سال1390 الی 1394 جمع آوری گشته است. نتایج حاصل آزمون فرضیات تحقیق حاکی از آن است. به منظورتحلیل داده ها ابتدا پیش آزمون های ناهمسانی واریانس، آزمون F لیمر، آزمون هاسمن و آزمون جارک- برا و سپس از آزمون رگرسیون چند متغیره برای تایید و رد فرضیه های تحقیق (نرم افزار ایویوز) استفادهگردیده است. خلاصه نتایج تحقیق به صورت زیر می باشد : فرضیه اصلی تحقیق بین هموارسازی سود وکاهش بازده آتی مدیر عامل با ریسک ویژه رابطه معنادار وجود دارد. و بین هموارسازی سود و کاهش دربازده مدیر عامل رابطه معنادار وجود دارد.و همچنین بین هموارسازی سود و کاهش ریسک ویژه رابطهمعنادار وجود دارد.

کلیدواژه ها

هموار سازی سود، بازده مدیر عامل، ریسک ویژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.