بررسی مدل سازی انتقال حرارت و جرم در محیط متخلخل در صنعت پخت نان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تحقیقات بین رشته ای در مهندسی کامپیوتر، برق، مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: IRCEM02_228
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 614
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی نادری یلداچی

استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهرکرد

سیدمحمدرضا ناظم السادات

دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهرکرد و عضو هیات علمی مکانیک خودرو دانشکده فنی سما شیراز

چکیده

نان یکی از مهم ترین منابع غذایی مردم ایران محسوب می شود. این ماده غذایی به عنوان تامین کننده بخشی از کالری، پروتیین، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن از اهمیت ویژه ای بر خوردار است. کالری مورد نیاز 43 درصد خانوارهای شهری و 56 درصد خانوارهای روستایی از طریق نان تامین می شود. براساس بررسی الگوی مطلوب سبد خانوار در کشور میانگین سرانه مصرف نان 320گرم در روز است. با عنایت به اهمیت نان در سبد غذایی مردم و نقش مهم این کالای غذایی در اقتصاد و تغذیه خانوارها، انتخاب بهترین روش تهیه نان که بتواند باعث ارتقا کیفیت تغذیه ای وکاهش هزینه های تولیدگردد، اهمیت زیادی دارد.نان در طول پخت در معرض گرمای رسانشی، جابجایی طبیعی و تابشی قرار دارد. در تحقیقاتی که در دنیا در زمینه پخت تماسی نان صورت گرفته است، یک مدل عددی با استفاده از روش اجزاء محدود یا روش المان محدود بسط داده شده اند. این مدل، پیش بینی چرخش دما، محتوای آب، فشار و تغییر شکل گاز را منظور می کند. تخلخل محلی و شکستگی ذرات گاز نیز محاسبه می شوند. یک رویکرد تجربی به منظور مقایسه نتایج عددی و تکامل تجربی (از دست دادن دما و جرم) انجام شده است. در این مقاله تلاش گردیده که قسمتی از پژوهش هایی که در زمینه انتقال حرارت و جرم در محیط متخلخل در طول پخت نان و همچنین مدل سازی آن، انجام شده است را به صورت مختصر و مفید به همراه بیان کار این روش ها ارایه گردد. نتایج این پژوهش ها باعث بهبود کیفیت تولید نان، حفظ بیشتر مواد مغذی نان، کاهش مصرف انرژی در پخت نان وکاهش هزینه ها می گردد.

کلیدواژه ها

محیط متخلخل، تغییر شکل، انتقال حرارات، شبیه سازی، پخت نان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.