شبیه سازی عددی میدان جریان بین پره های کمپرسور توربین گاز با زبری مختلف و کانال خنک کاری بر توزیع دمای پره ها
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تحقیقات بین رشته ای در مهندسی کامپیوتر، برق، مکانیک و مکاترونیک
- کد COI اختصاصی: IRCEM02_076
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 597
نویسندگان
دانشجوی دکتری تخصصی مکانیک گرایش تبدیل انرژی، واحد الیگودرز، دانشگاه آزاد اسلامی، الیگودرز، ایران
استادیار دانشکده فناوری های نوین گروه مهندسی سیستمهای انرژی، دانشگاه علم و صنعت، تهران، ایران
چکیده
زبری سطح خارجی و همچنین سطح کانال های خنک کاری پره های توربین تحت تاثیر عوامل مختلفی است. شیوه ی ساخت، ماشین کاری و پرداخت سطوح، شرایط عملکرد، کیفیت احتراق، نوع سوخت و شرایط هوای ورودی به موتور ازجمله این عامل اند. باگذشت زمان و تحت تاثیر این عوامل، سایش و خوردگی ایجادشده در این نواحی باعث افزایش زبری سطح می گردد .در این پژوهش به شبیه سازی عددی میدان جریان بین پره های کمپرسور توربین گاز با زبری مختلف و کانال خنک کاری بر توزیع دمای پره ها پرداخته شده است. به دلیل پیچیدگی و داشتن حالت گذرا در میدان جریان استفاده شده است. از روش حجم محدود با گسسته سازی مرتبه (5-)10 در مکان و زمان برای شبیه سازی میدان جریان بهره گردیده است. به منظور کو پل کردن معادلات سرعت و فشار، الگوریتم تکرار نمونه به کار گرفته شده است. نتایج نشان داد که بیشترین مقاومت حرارتی در ناحیه انتقال حرارت جابجایی بین سیال خنک کن و دیواره وجود دارد، لذا افزایش زبری سطح حتی در حالتی که سطح نیمه زبر باشد نیز در کاهش دمای پره بسیار موثر است و همچنین در ناحیه مکش پره، یک حباب جدایش تشکیل می شود که در نتایج تجربی هم نمایان شده است. این حباب جدایش با افزایش عدد رینولدز باریک شده و رفته رفته لایه مرزی به حالت کاملا مغشوش تبدیل می شود. علاوه بر آن در یک زبری بحرانی، ما شاهد لایه مرزی کاملا مغشوش خواهیم بود. همچنین نتایج نشان می دهد که با افزایش زبری عملکرد کمپرسور به شدت کاهش می یابد.کلیدواژه ها
کمپرسور سرعت پایین، ردیف پره، زبری سطح، خنک کاریمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.