بهینه سازی فرآیند جوشکاری زیرپودری با استفاده از الگوریتم تراکم ذرات(PSO)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تحقیقات بین رشته ای در مهندسی کامپیوتر، برق، مکانیک و مکاترونیک
- کد COI اختصاصی: IRCEM02_067
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 554
نویسندگان
استادیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه زنجان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه زنجان
چکیده
کشور ایران با دارا بودن 18درصد ذخایر گاز طبیعی جهان در رتبه اول جهانی دارندگان این منبع الهی قرار دارد. با توجه به این امر، طراحی امن برای انتقال گاز طبیعی از طریق خطوط لوله فولادی در شرایط کاری متفاوت و اطلاع کامل از خواص این نوع فولادها ضروری به نظر می رسد. از طرفی فرآیند جوشکاری این لوله ها به عنوان یکی از مهم ترین مراحل تولید مورد توجه قرار می گیرد. جوشکاری زیر پودری یکی از فرآیندهای پرکاربرد در این راستا می باشد. در جوشکاری زیر پودری تنظیم دقیق پارامترهای جوشکاری جهت رسیدن به جوشکاری با کیفیت بالا از اهمیت بالایی برخوردار است. دستیابی به عمق نفوذ بالا یکی از اهداف اصلی در این فرآیند می باشد که این امر نیازمند بالا بودن مقدار حرارت ورودی است. از طرفی افزایش حرارت ورودی باعث بزرگتر شدن منطقه متاثر از گرما خواهد شد که این امر نامطلوب می باشد. بنابراین هدف اصلی پیدا کردن سطح مناسبی از پارامترهای ورودی برای دستیابی به حداکثر نفوذ و حداقل عرض ناحیه متاثر از گرما می باشد. در این مقاله ولتاژ جوشکاری، جریان جوشکاری، فاصله نازل تا قطعه کار، سرعت جوشکاری و ضخامت پودر پوششی به عنوان پارامترهای ورودی در نظر گرفته شده است. تابع هدف بصورت تابعی از متغیرهای مذکور بیان شده و سپس یک روش نوین جهت تخمین پارامترهای فرآیند جوشکاری زیر پودری با استفاده از الگوریتم بهینه سازی تراکم ذرات پیشنهاد شده است. نشان داده می شود که روش ارایه شده در کمینه کردن تابع هدف بسیار موفق است. سپس به منظور ارزیابی کارآمدی روش پیشنهادی، نتایج حاصل از این روش با نتایج حاصل از روش الگوریتم زنبور عسل مقایسه می گردد. نتایج حاصل بیانگر آن است که با بکارگیری الگوریتم تراکم ذرات می توان به مقدار بهینه تری از پارامترهای ورودی دست یافت.کلیدواژه ها
جوشکاری زیر پودری، الگوریتم تراکم ذرات، پارامترهای جوش، بهینه سازیمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.